Aplauzele lui Nicolae Robu pentru Societatea de Transport Timisoara: a rezolvat aproape jumatate din sesizarile privind iluminatul de pe strazi in oras

TIMISOARA. Aproape 2.500 de sesizari privind problemele cu iluminatul public au fost facute, intr-un an, la Timisoara, dupa ce orasul a ramas fara contract de intretinere a becurilor inca din toamna anului trecut.

CITESTE SI: Aparitii surpriza pe strazi in Timisoara. Ce reprezinta. Foto

Dupa ce timisorenii au fost obligati sa se plimbe pe strazi scaldate in bezna, primarul Nicolae Robu anunta reusita Societatii de Transport Public Timisoara: odata cu preluarea serviciului de intretinere a iluminatului de catre STPT, mare parte dintre acestea au fost deja rezolvate.

„S-au cumulat 2.500 de sesizari si reclamatii vizavi de iluminat. 2050 erau pana in 24 iulie, iar pana in 31 august au mai venit 446. Cifrele sunt de cand n-am mai avut mentenanta, din toamna anului trecut. In acest timp scurt de cand STPT se ocupa de iluminat au fost solutionate 904 sesizari. Am dosarul cu toate strazile pe care s-a intervenit, ceea ce confirma ca decizia noasta de a delega serviciile catre STPT a fost una rationala, binevenita”, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Edilul a tinut sa precizeze insa ca nu toate problemele pot fi rezolvate de catre Societatea de Transport Public, intrucat mare parte dintre ele tin strict de Enel.

„Cei de la STPT ma informeaza ca o parte din defecte tin de alimentarea cu energie electrica si atunci ENEL trebuie sa intervina. Echipa de la STPT a facut sesizarea catre ENEL. Se vor face toate remedierile. E greu pentru cetateni sa suporte disconfortul, insa greul a trecut. Are cine sa rezolve problemele de acum”, a completat Robu.

Cu toate acestea, din cauza unei probleme pe care STPT ar fi putut s-o rezolve, in urma cu doua nopti, pe strada Oituz din Timisoara, tocmai din lipsa iluminatului public stradal, un biciclist a cazut si si-a zdrobit fata, dupa ce a dat intr-o groapa nesemnalizata de pe trotuar.

„In primul rand, e inadmisibil sa ramana gropi nesemnalizate. Nu treebuie sa existe gropi, dar daca sunt, e obligatoriu sa se ia masuri pentru protectia trecatorilor. Trebuia sa fie semnalizata. Este regretabil ca inca nu era rezolvata problema iluminatului in zona, aseara s-a rezolvat. Si biciclistul isi are partea lui de vina, dar putea sa fie un pieton. El nu avea ce sa caute acolo, pentru ca nu era pista de bicicleta si este indoielnica pretentia lui ca ar fi avut far, pentru ca daca avea far, chiar intuneric fiind, era preferabil sa mearga pe carosabil, pentru ca ar fi fost vazut de catre masini. Imi pare rau pentru cetateanul respectiv, eu regret ca exista gropi si mai ales nesemnalizate.

O sa vad cine trebuia sa imprejmuiasca acolo. Putea sa fie si un pieton, se putea accidenta un pieton. Daca s-a permis accesul, macar trebuia sa fie o semnalizare, o imprejmuire acolo”, a mai spus Nicolae Robu.

Primarul a anuntat ca in prezent echipa STPT care se ocupa de iluminatul pubilc este una redusa, din punct de vedere numeric, dar de care este extrem de multumit.

„Acum exista 26 de electricieni, 2 ingineri si un sef de compartiment care se ocupa de iluminarul public. Eu apreciez foarte mult modul in care s-au implicat in proiectul Marasti. Acolo a fost o mobilizare de forte deosebita. STPT a avut un rol foarte important, pentru ca o multime de stalpi au fost mutati si au fost implantati altii in locul lor. Toata munca asta a fost facuta mai ales noaptea. Eu am incredere in ei in continuare”, a incheiat edilul.

Va reamintim, STPT a preluat serviciul de iluminat public stradal la jumatatea lunii iulie a acestui an, dupa ce Timisoara a ramas, inca din toamna anului trecut, odata cu expirarea contractului cu AEM si Elba. In tot acest timp, nimeni nu a intervenit pentru a remedia problemele legate de iluminatul public stradal ce au aparut in Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Robu, iarasi minti!Minciuna iti vine natural, dar daca ne uitam numai in ce hal au ajuns felinarele de pe malul Begai (DIN BANI EUROPENI !!) , vedem cat de mitoman si mincinos esti!Nu mai ard nici jumatate, neintretinute, vandalizate iar pe tine te doate in tuhas!

  2. Cam asa rezolva si Ceausescu problemele, doar pe hartie. In realitate o duceam tot mai greu de la o luna la alta, lipsurile cresteau constant.

  3. Foarte bine, felicitari.
    Am o mica (prima) sugestie – si voi reveni si cu altele, acolo unde apar situatii „speciale” legate de iluminat.
    In dreapta Catedralei (iesire) catre primarie, la trecerea pentru pietoni (insula) sunt „cativa” (3 sau 4) stalpi „neterminati” din punctul de vedere al iluminatului (fara corpuri de iluminat). Este totusi in centru, chiar daca se vor gasi circumstante atenuante (lista este deschisa).
    Apoi, desi nu se incadreaza in tematica, fiind vorba de doua treceri „concatenate”: ajustati temporizarea (ciclu R-V) ca sa poti trece „doua (treceri) din una (ciclu)” (cred ca pe acolo trece si … – toata „floarea cea vestita a intregului apus” (turistii) – chiar daca nu pe jos.

  4. Ramane un profund mister pentru mine, DE CE nu s-a amenjat si zona de pe partea stanga a malului, intre podul Michelangelo si podul Mihai Viteazul, acolo unde functioneaza majoritatea teraselor. Iluminatul este chior, realizat cu becuri de putere mica cu sodiu, gen Auschwitz, iar aleea este sub orice critica, bancile lipsesc cu desavarsire. Daca ai norocul sa mai lipseasca si capacele de la canalizare ai mari sanse sa ajungi la urgente. Care este misterul neglijarii acelei zone, atat de intens circulate?