Aproape 2.000 de locuri pentru viitorii studenti ai Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara si teren pentru tinerii antreprenori. Oferta educationala pentru anul universitar 2020 – 2021

TIMISOARA. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara si-a prezentat oferta educationala pentru anul universitar 2020 – 2021.

Viitorii studenti vor avea posibilitatea, in premiera, sa se preinscrie online la facultatile acestei universitati. Platforma de preinscriere este functionala in perioada 2 – 14 iunie.

Pentru anul universitar 2020 – 2021, USAB Timisoara are disponibile aproape 2.000 de locuri la studiile de licenta, masterat si doctorat.

1.000 de locuri sunt disponibile la licenta, dintre care 650 de locuri sunt bugetate si 350 cu taxa. La studiile de masterat sunt disponibile 700 de locuri, dintre care 375 bugetate si  325 cu taxa. IRF – 275 de locuri. La doctorat sunt disponibile 26 de locuri subventionate.

De asemenea, mai sunt programe de studii pentru ciclul de licenta – 28 – in limbile engleza si franceza. La master sunt 31 de programe de studii, toate in regim de frecventa, 4 dintre aceste programe sunt in limbi straine.

Fata de anul trecut, se poate observa o reducere cu doar 10 locuri pe toata universitatea, in ceea ce priveste locurile bugetate.

La USAB Timisoara invata si multi studenti straini.

Avem peste 300 de studenti straini din 23 de tari. Vedem un real potential pe zona de comert și relatii internationale intre Romania si tarile lor de provenienta. Venind in ograda noastra, e si o sursa de venituri pentru universitate, de ce sa nu recunoastem, cu care putem imbunatati conditiile in campus. Am autorizat si programe in limba franceza, pe langa engleza, tocmai pentru a atrage cat mai multi studenti straini„, a declarat Cosmin Popescu, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara.

In ceea ce priveste cazarea, USAB Timisoara are disponibile cinci camine cu 1.467 locuri. 2 camine sunt de baieti, 2 de fete si unul de familisti.

Caminele au fost renovate in totalitate si ofera conditii de cazare de 3 si 4 stele. Un al saselea camin va fi construit de Compania Nationala de Investitii, in campusul de la Agronomie. Proiectul se afla in licitatia pentru proiectul tehnic si executie. In acest camin vor fi 200 de de locuri, iar in fiecare camera pot fi cazati 2 sau 3 studenti. Firma care va castiga licitatia va avea la dispozitie 18 luni pentru finalizarea lucrarilor, iar costurile estimate se ridica la 13 milioane de lei.

In oferta educationala, USAB Timisoara are si un colegiu tertiar pentru absolventii de liceu care nu si-au obtinut inca diploma de bacalaureat. In acest colegiu sunt pregatite trei tipuri de tehnicieni in industria alimentara. Acestia vor urma cursurile in 3 semestre, iar pentru fiecare semestru se percepe o taxa de 1.000 de lei. Deja o prima generatie a absolvit acest colegiu.

Teren la dispozitia tinerilor antreprenori

Si tot in oferta educationala Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara se regaseste si un program de incurajare a tinerilor cu spirit antreprenorial. Universitatea pune la dispozitia studentilor doritori, 50 de hectare de teren in care isi pot dovedi abilitatile de viitori antreprenori.

Daca in primul an incepem cu 1 student pe facultate, este bine. Acest lucru va fi ca un magnet si pentru ceilalti. Ei vin cu o idee, cum ar fi inventarea painii cu canepa. Ii ajutam sa o proceseze, sa o cerceteze si sa o introducă pe piata. Ei doar trebuie sa gandeasca. Nu o sa mearga profesorul la student, studentul trebuie sa vina si sa spuna, sa intrebe. Vrem sa incurajăm munca in echipa. Proiectul de diploma il vor prezenta din munca lor de aici. Ei au ocazia sa invete pe banii universitatii„, a mai declarat rectorul Cosmin Popescu.

Cu alte cuvinte, studentul vine cu ideea unui proiect, iar dascalul il va indruma in tot ceea ce are de facut. Inventiile vor fi brevetate cu sprijinul Universitatii, iar produsul poate chiar si fi introdus pe piata, tot cu sprijinul USAB.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.