Aproape 2.000 de somatii trimise proprietarilor de cladiri istorice scorojite la Timisoara. Primaria anunta ca, daca nu fac nimic pana in 15 noiembrie, vor intra la supraimpozitare

TIMISOARA. Primaria Timisoara a emis somatii pentru 1.835 de cladiri degradate din oras. Proprietarii sunt obligati sa semneze pentru primirea acestor documente.

CITESTE SI: Avem stocuri de carbune la Colterm cu care sa incalzim Timisoara 19 zile la iarna. Administratorul special da asigurari ca aprovizionarea continua. Cati timisoreni s-au debransat

De asemenea, proprietarii trebui sa notifice Primaria Timisoara cu privire la masurile luate, pana la data de 15 noiembrie.

Toti proprietarii care primesc somatiile au termen pana in data de 15 noiembrie 2022 sa inceapa lucrari de intretinere/ingrijire/remediere necesare. In caz contrar, incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator, impozitul aferent cladirii neingrijite este majorat la nivelul cotei de majorare care a fost stabilita prin hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara„, transmit reprezentantii municipalitatii.

Pentru proprietarii care locuiesc in cladiri de patrimoniu si se pun de acord pentru accesarea programului de sprijin financiar, Biroul Reabilitare Cladiri Istorice si Monumente din cadrul Primariei Municipiului Timisoara le sta la dispozitie pentru detalii si consultanta de specialitate prealabila. Deocamdata, nimeni nu s-a inscris in programul de ajutor al Primariei, insa de la inceputul anului si pana acum consilierii biroului au avut 78 de intalniri de consultanta pentru cei interesati .

Biroul Reabilitare Cladiri Istorice si Monumente din cadrul Primariei Municipiului Timisoara se afla in Piata Traian, pe strada Stefan cel Mare nr. 2, date de contact: [email protected] sau la numerele de telefon 0752.224.171 si 0374.555.160, de luni pana joi, intre orele 9:00 – 16:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ??

  2. Serios?

    Păii să știe primăria și dom’ primar că unii de 9 (nouă, neun) luni (Monate) se chinuie să obțină toate actele, evaluările, expertizele, studiile care se cer pentru a fi eligibil să accesezi programul.
    Primăria nu oferă niciun ajutor în acest sens. Nici financiar nici cu caracter de informare.
    Știe cineva cine poate face un Studiu Istoric? Primăria nu știe, însă îl solicită, parte din stufosul dosar cerut.
    Mai abitir, însăși primăria prin diversele ei departamente ( de unde ai nevoie de aprobări) te întârzie…vara tăt natu e în vacanță nu se prea lucrează…
    Frustrant, tare frustrant.

  3. Din păcate este adevărat pentru un gard care nu necesită aprobare de construcție trebuie să aduci o adeverință care justifică acest lucru, este ca în filmul cu proști și dacă umbli să faci acte mai bine renunți altfel faci cu capul.

  4. Fritz, du-te ba dracu. Programul tau de sprijin pentru reabilitarea cladirilor istorice=0.

  5. Cit tupeu sa supraimpozitezi proprietatea privata cind proprietăți ale primăriei, inclusiv SEDIUL PRIMĂRIEI sint nerenovate, unele în stare de ruina.