Aproape 40 de milioane de euro ar costa finalizarea Inelului IV de circulatie la Timisoara. E gata Studiul de Fezabilitate

TIMISOARA. Avem prima documentatie pentru intregirea Inelului IV de circulatie la Timisoara.

CITESTE SI: Firma familiei arhitectului-sef al Timisoarei, Gabriel Almajan, a proiectat 3 blocuri la o distanta de sapte ori mai mica decat cea legala fata de terenul invecinat 

Firma angajata de primarie a finalizat Studiul de Fezabilitate pentru amenajare ‘INEL IV tronsonul Calea Buziasului – Malul stang al Canalului Bega‘.

Conform specialistilor, va fi nevoie exproprieri, iar lucrarile vor dura mai bine de 3 ani.

Conform SF-ului, lucrarile vor costa 190.823.281 lei cu TVA, adica aproape 40 de milioane de euro.

Primaria Timisoara nu are acesti bani, dar da asigurari ca e in cautarea unei surse de finantare.

Amenajarea acestui Inel IV a pornit in urma cu aproape 7 ani.

De pe acest traseu, a fost finalizat un segment de nici 2 km, in zona UMT – Macin – Constructorilor, care strajuieste Padurea Verde, s-a largit la 4 benzi strada Maresal Prezan (fosta Lidia), iar bulevardul Stan Vidrighin (fosta Calea Buziasului) este in lucru.

Odata ce va fi incheiata portiunea de 7 km dintre Calea Buziasului si malul stang al Canalului Bega, se va inchide ‘cercul’ in zona de sud-est a orasului.

Cat priveste zona vestica a Timisoarei, se munceste anemic la Pasajul Solventul pe sub calea ferata, care trebuie sa fie gata in ianuarie anul viitor, si se lucreaza la documentatii la Podul Solventul si continuarea strazii Garii, respectiv noua iesire (radiala vest) din oras catre Utvin.

Inelul IV se va amenaja ca o artera de legatura de categoria a II-a si va avea patru benzi de circulatie (cate doua pe sens), cu o latime a partii carosabile de 14 m. Trotuarele, situate de o parte si de alta a partii carosabile, vor avea o latime de 2,5 m. in proiect sunt prevazute piste de biciclete cu latimea de 1 m, pe ambele parti, precum si amenajarea unei zone verzi intre piste si carosabil.

Inelul IV va prelua traficul greu si de tranzit intre principalele intrari in oras si zonele de locuinte din zona centrala a Timisoarei, respectiv principalele platforme industriale ale orasului. Amenajarea Inelului IV va fluidiza traficul in oras si, implicit, va contribui la reducerea poluarii mediului inconjurator.

Traseul Inelului IV este amplasat partial pe domeniul public al orasului, prin urmare, pentru realizarea investitiei sunt necesare exproprieri pentru terenurile proprietate privata afectate de traseul drumului.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. ce treabă are Maresal Prezan (fosta Lidia) cu inelul IV ?

  2. „Malul stâng al canalului Bega” – înseamnă că se va face drum de la AEM până la intrarea în cartierul Plopi (strada Rudolf Walter), fără a fi proiectat un pod nou peste Bega. Adică acest drum nu se va conecta la Calea Lugojului, ci va rămâne un drum de interes local.

  3. Doamne ajuta. Inca un studiu de fezabilitate a fost adaugat in portofoliul administratiei usr. Sa avem parte de cat mai multe studi de fezabilitate ! De aia eu am votat usr si ii voi revota in 2024 !

  4. Ce inele , ce ghiuluri ? Sa faca grindeanu centura si macar scapam de traficul greu din oras .

  5. OK, BRAVO! Dar… există lucrări de artă care au amplasamente clare și care ar trebui separate de tronsoanele de șosea. Podul peste Bega, spre Calea Lugojului, este una din lucrări. A doua, mai complicată, e legată de o nouă intersectare cu calea ferată. Asta, dublarea/modernizarea căii are deja un proiect. Deci, cum vine inelul 4?! Pasaj supra- sau subteran? Fonduri de la Primărie sau de la CFR, Grindeanu, PNNR?

  6. Mai clar, pentru necunoscători și pentru berbeci: OK, BRAVO! Dar… există lucrări de artă care au amplasamente clare și care ar trebui separate de proiectele pentru tronsoanele de șosea. Podul peste Bega, spre Calea Lugojului, este una din lucrări. A doua, mai complicată, e legată de o nouă intersectare cu calea ferată. Asta, dublarea/modernizarea căii are deja un proiect. Deci, cum vine inelul 4 pe acolo?! Pasaj supra- sau subteran? Fonduri de la Primărie sau de la CFR, Grindeanu, PNNR? Ne-am săturat de mizerii de proiecte care nu „se văd” între ele, elaborate de amatori. Mai clar, CFR începe lucrările de dublare a liniei de cale ferată prin Timișoara, proiect guvernamental, două pasaje (Gh. Adam și Baader) etc. Nu văd nimic prevăzut pentru o nouă cale de traversare rutieră în acea zonă, Pădurea Verde.

  7. mai baga cele 3 firme de partid bani la buzunar…cum era aia: o romanie fata hotie???

  8. Fritz, ai gatat Pasajul Solventul? Papagalule!

  9. Ar fii frumos sa fie gata si zonele lipsa din acest inel dar vb de Romania unde…, nu e gata nici macar centura care mai are si 1 banda…. !

  10. Sunt curios cum se va intelege Fritz cu Cristestii pe la care prin curte va trebui sa treaca drumul asta? Ca tocmai i-a dat in judecata.

  11. Raspuns pentru cei cu nedumeriri: nu ati inteles ca e vorba de studii? Daca intrebati de unde bani de studii, nu va faceti probleme, sunt de la bugetul local ca doar de aia se maresc taxele. Daca intrebati de fondurile pentru lucrari … ce lucrari? Astia fac studii, nu lucrari. Iar intersectii, poduri, etc, alea … alte studii.

  12. SNHELL :)) DA ?! GRazie

  13. Sa faca naiba podul peste Bega la starda Bobalna si in rest ne descurcam noi. Oricum acu 100 de ani cred ca deciziile si executia lucrarilor de infrastructura se luau si se faceau mult mai repede ca acum. Trist ca pentru un pod mic trebuie sa discuti 20 de ani si apoi inca 10 ani sa-l faci. Nu ne intereseaza discutiile din spate, efectiv vrem sa vedem infrastructura construita. Restu sant doar promisiuni pentru campania electorala care se apropie din nou. De 30 de ani acelasi stil.

  14. Nu cred că mai apuca Fritz sa facă acest proiect mai are un an și gata mandatul