Aproape 8 milioane de euro din PNRR ar putea ajunge la doua dintre spitalele din Timisoara. Primaria va depune proiecte

TIMISOARA. Doua dintre spitalele Timisoarei ar putea primi finantari de aproape 8 milioane de euro, daca municipalitatea va reusi sa acceseze fonduri prin PNRR.

CITESTE SI: In cateva zile, Castelul Huniade din Timisoara isi deschide, in sfarsit, portile vizitatorilor, dupa 15 ani. Primul eveniment in Sala Cavalerilor 

Au fost intocmite doua proiecte care urmeaza sa fie aprobate in Consiliul Local si mai apoi depuse spre finantare, iar daca vor fi declarate eligibile, cele doua spitale urmeaza sa primeasca noi dotari pentru sectiile de neonatologie si terapie intensiva nou nascuti.

Pentru Spitalul Municipal, autoritatile vor sa atraga aproximativ 27 de milioane de lei, adica 5,6 milioane de euro. Din acesti bani ar urma sa fie facute lucruri pentru „dezvoltarea capacitatii infrastructurii dedicate ingrijirii pacientului critic neonatal si imbunatatirea programului de screening prin dotarea cu echipamente medicale adecvate:

– Lucrari pentru extindere paturi terapie intensiva neonatala, dotari si facilitati complementare extinderii – O sectie de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara extinsa cu 3 paturi aditionale, inclusiv infrastructura si echipamente.
– Dotarea sectiei de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara ulterior lucrarilor de extindere;
– Dotarea sectiei de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara in vederea imbunatatirii programului de screening /preventie si tratament pentru retinopatia de prematuritate profilaxia secundara;
– Crearea unui cadru eficient de formare pentru imbunatatirea competentelor in managementul prenatal al afectiunilor cu impact asupra mortalitatii infantile pentru medici si asistenti medicali din domeniul neonatologiei;
– Activitati de promovare si publicitate a proiectului conform Manualului de Identitate Vizuala„, se arata in referatul de aprobare ce insoteste proiectul de hotarare.

Cea de-a doua unitate medicala vizata de noile dotari este Spitalul de Copii Louis Turcanu. Aici, daca proiectul va primi finantare, ar urma sa fie dotata sectia de neonatologie si infiintat un centru de formare:

„- Doarea sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara cu aparatura de ultima generatie ceea ce va maximiza sansele la viata a copiilor care se nasc prematur.
– Va fi infiintat un centru de formare prin amenajarea unui spatiu de 100 m2, spatiu situat pe strada Republicii numarul 6, unde se vor desfasura activitatiile de training/cursuri/formare a specialistilor in neonatologie, spatiu primit in administrare pe o perioada de 5 ani prin Hotararea numarul 47 din 02.02.2023, imobilul fiind identificat prin CF nr. 415725-C1-U17 Timisoara, nr. top 1093/1„, scire in referatul de aprobare.

In cazul proiectului de Spitalul Louis Turcanu, durata de implementare a proiectului este de 14 luni, in timp ce, in cazu Spitalului Municipal termenul de implementare este de 17 luni.

UPDATE: Marti dimineata, intr-o sedinta de indata, consilierii locali au aprobat cele doua proiecte ce vor fi depuse pentru finantare de catre Primaria Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si Fritz se plange ca in Timisoara nu se investeste ! Astia nu sunt bani ?

    • Dar astia NU SUNT BANI PENTRU SCHELE IN CENTRU, sunt pentru spitale. Fritz se plange ca nu ajung banii la el. Aia este marea durere

  2. Cate schele de santier cu plante se puteau face de banii astia…. eheeee … am fi avut cate o gradina verticala in fiecare cartier din oras, si la fiecare intrare in oras. O risipa totala de bani sa se investeasca in spitale. Mult mai bine era cu gradini verticale.