Aproape un an pentru documentatia MultipleXity, Centrul de Arte si Tehnologii de la Timisoara. A fost semnat contractul

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu doua luni era anuntat castigatorul concursului de solutii pentru proiectarea centrului de Arte si Tehnologii din Timisoara, competitie organizata de Primaria Timisoara si OAR, acum a fost facut inca un pas important.

CITESTE SI: Bataie pentru diriginte de santier la cel mai lung pasaj subteran ce se va amenaja in Timisoara, Solventul. 5 oferte pentru contractul de aproape 240.000 de euro 

Mai exact, a fost semnat contractul cu firma care va realiza documentatia si proiectul tehnic pentru MultipleXity, care intra in vigoare saptamana aceasta. Biroul de arhitectura din Cluj care a castigat proiectul va avea la dispozitie aproape 1 an pentru a pregati documentatia, si nu doar cateva luni, asa cum s-a anuntat in prima instanta.

„Prestatorul va preda documentatia pentru DALI plus proiect tehnic in maximum 300 de zile de la data mentionata. In partea de nord, cea in care se afla fostul muzeu al tramvaielor, documentatia va fi predata in maximum 150 de zile, iar pentru parcela de sud, de pe partea dinspre Bega, documentatia va fi predata in maximum 300 de zile, avand in vedere ca acolo sunt lucruri mai complexe de facut”, a precizat primarul Nicolae Robu.

Pretul pe care primaria il va plati catre Biroul Individual de Arhitectura Serban Daniel Lucian, din Cluj, castigatorul concursului de solutii, este de aproximativ 2,5 milioane de lei, adica peste 500.000 de euro.

MultipleXity, asumat prin dosarul de candidatura pentru castigarea titlului de Capitala Culturala a Europei in 2021, va fi amenajat in fostele ateliere de reparatii ale STPT, de pe bulevardul Take Ionescu.

MultipleXity va gazdui o cladire de 6500 mp care va fi construita in doua etape. Prima etapa va fi realizata si finalizata pe o suprafata de 2500 mp in 2020, iar a doua etapa, desfasurata pe 4000 mp, va fi terminata in 2021. Centrul va contine spatii multifunctionale, spatii pentru expozitii, laboratoare interactive pentru copii si adulti, zone de experimentare.

Aceasta este cea mai mare investitie asumata de Primaria Timisoara prin dosarul de candidatura Timisoara Capitala Culturala Europeana, unde a fost prevazuta o suma estimata de 12 milioane de euro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.