Aproape un sfert dintre locuitorii unui oras din Germania sunt banateni din Timis. Multi vin acum acasa, la Ruga

TIMIS. Aflat nu departe de granita cu Elvetia si Franta, un orasel din Germania numara o multime de locuitori… banateni.

CITESTE SI: Un festival de te lingi pe degete, langa Timisoara. Se incing ceaunele si se pregateste o mare petrecere 

Mai bine de 20 la suta dintre localnici sunt romani, majoritatea din Timis, din comuna Darova.

A dezvaluit acest lucru insusi primarul din Spaichingen, Hans Georg Schuhmacher, care a venit in vizita in Timis in urma cu ceva vreme.

Edilul neamt a avut numai cuvinte de lauda la adresa romanilor stabiliti in orasul sau inca de la inceputul anilor ’90.

CITESTE SI: Parcurile din Timisoara care se transforma in adevarate gradini botanice. Vor fi sadite mii de flori si plantati o multime de arbori 

20 la suta din locuitorii din Spaichingen provin din Romania, majoritatea din Darova. Au plecat imediat dupa 1990, si-au cumparat case, spatii, s-au integrat foarte rapid si au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale. Prosperitatea orasului meu inseamna munca lor. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populatie”, spunea primarul Hans Georg Schuhmacher cand a vizitat Darova, in urma cu ceva timp.

Orasul german numara aproximativ 12.000 de locuitori si se afla in landul Baden-Württemberg. Majoritatea lucreaza in industria auto si cea farmaceutica.

Darova, comuna din care au plecat o multime de banateni, se pregateste de sarbatoare. In aceste zile, multi dintre cei care au luat drumul Germaniei se intorc acasa pentru Ruga, care se desfasoara in 25 august.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. Apropo de taxele „income” (D): „Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populatie” (Bugetul lor este de 44 milioane de euro/an).
    Politicienii nostri – indiferent de culorile curcubeului – ar fi de acord ca impozitarea companiilor sa se faca acolo unde ele „produc” (ceva)??? Ce ar face fara banii nostri „saraca capitala”?
    NEVER. No coment; Si de aici incepe „dansul” (circul).