Aquaman, pirati, dinozauri si diavoli. Se intoarce cursa barcutelor nastrusnice pe canalul Bega, la Timisoara. Programul Make it! Race it! Recycle it!

TIMISOARA. Se fac ultimele pregatiri inainte de startul celei mai colorate curse ce se desfasoara pe Bega.

CITESTE SI: Sarbatoare la Timisoara. Militarii vor defila in centru

Editia 2024 a „Make it! Race it! Recycle it!” pe Bega va avea loc sambata in 15 iunie, de la ora 10.00, in deja traditionala locatie din zona Parcului Alpinet, in spatele Catedralei Mitropolitane din Timisoara.

Cursa pe canalul Bega din acest an a ajuns la cea de-a opta editie, iar participantii, dupa ce si-au pus imaginatia si creativitatea la treaba, sunt asteptati sa-si masoare fortele pe apele raului ce strabate orasul.

Concurentii din acest an au ales teme variate pentru a celebra mediul. Personajele din Miami Bici intalnesc Village People, Aquaman se lupta cu pirati si dinozauri, diavolii se dau in carusel, totul este posibil in lumea Make it! Race it! Recycle it!, cu multa creativitate din partea participantilor. La eveniment vor fi prezenti si reprezentanti ai ADID Timis, cu premii pentru cei care stiu cum se face corect colectarea selectiva a deseurilor.

Spectatorii vor putea admira ambarcatiunile sambata, 15 iunie, incepand cu ora 9:30, pe malul Begai, in zona Parcului Alpinet, in spatele Catedralei. Startul primei curse se va da la ora 10.30. Ambarcatiunea care va parcurge distanta data in cel mai scurt timp va castiga titlul de „Cea mai rapida ambarcatiune”. Premiile pentru „Cea mai faina tema”, „Premiul de Popularitate” si „Premiul special EcoStuff” precum si cele 5 premii surpriza vor fi decise de juriul competitiei. Tot la ora 10.30, va incepe votul online pentru premiul „People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania

Dupa curse, fiecare echipaj isi va demonta ambarcatiunea si va recupera sau va da spre reciclat deseurile reciclabile din care a fost construita.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competitie de acest gen din Romania si militeaza pentru un stil de viata prietenos cu mediul. Constientizarea importantei protectiei mediului si implicit a colectarii selective si a refolosirii/reciclarii a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

Gandit ca un exercitiu de educatie ecologica alternativa, in care participantii invata sa refoloseasca intr-un mod care stimuleaza creativitatea si lucrul in echipa, proiectul te scoate putin din zona de confort, incurajeaza gandirea laterala si stimuleaza creativitatea.” – EcoStuff Romania

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Nu s-ar putea schimba locatia?

  2. Pai de ce si cam pe unde?

  3. Lacul din Dumbravita!

    • Cel mai ok ar fi sa se țină pe Jiu în Holtenia