Aquatim a semnat contractul de asistenta tehnica pentru Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Timis

TIMISOARA. Luna trecută, Aquatim a semnat cu Asocierea SC Tadeco Consulting SRL, SC Ramboll South East Europe SRL și Ramboll Denmark A/S contractul de Asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor de execuție și publicitatea aferente „Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014- 2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Având în vedere complexitatea proiectului, firma de consultanță va oferi sprijinul managerial necesar beneficiarului Aquatim, prin intermediul unei echipe de experți. Pe lângă supervizarea unui număr de 30 de contracte de lucrări, consultantul va avea în vedere și aspecte legate de publicitatea proiectului.

Aquatim participă la implementarea proiectului prin intermediul Unității de Implementare a Proiectelor, un departament dinamic, format din profesioniști care au participat și la aplicarea celorlalte proiecte cu finanțare europeană atrase de Aquatim până în prezent.

Întregul proiect presupune realizarea a 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului și un sistem SCADA regional.

Valoarea totală a proiectului este de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 20,5 milioane de euro cofinanțare Aquatim.

Fonduri europene pentru apă și canalizare în Șag

În data de 1 iulie 2020, Aquatim a semnat cu Asocierea Romtim Instal SRL – AEG Tehnology SRL contractul de lucrări „Execuţie reţele de apă şi apă uzată Şag”, în valoare de 26.831.918,82 de lei, fără TVA.

Investiția presupune conducte noi de apă pe 7 străzi din localitatea Șag, inclusiv un rezervor nou de apă, o stație de pompare, una de repompare și una de clorinare. De asemenea, se vor realiza 7 stații de pompare ale apelor uzate și rețele de canalizare noi pe 31 de străzi. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmată de 37 de luni de garanție.

Acesta este primul contract semnat din cele 30 de contracte de lucrări care fac parte din amplul „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), care va fi implementat in 81 de localitati din judetul Timis.

Se vor realiza 22 de stații de tratare a apei potabile, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare, o linie de valorificare energetică a nămolului și un sistem SCADA regional.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.