Arata ca un submarin. RMN de ultima generatie, pus in functiune la Spitalul de Copii din Timisoara. A fost cumparat cu bani europeni. FOTO

TIMISOARA. Micutii internati la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara pot fi investigati cu un nou aparat RMN de ultima generatie intrat in dotarea unitatii medicale. Aparatul a fost achizitionat cu ajutorul fondurilor europene gestionate de ADR Vest.

CITESTE SI: Parada militara de 1 Decembrie la Timisoara, mai scurta si cu efective reduse. De vina sunt alegerile parlamentare

De investigatii vor beneficia chiar si copilasii care au doar o saptamana de viata.

Investitia este de aproape 1 milion de euro si face parte dintr-un proiect de dotare a spitalului finantat prin Regio-Programul Operational Regional. In prima faza, aparatul va putea fi folosit pentru ingrijirea copiilor internati in spital, insa din luna ianuarie anul viitor aparatul va fi accesibil prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si pacientilor din afara unitatii medicale.

RMN-ul este una dintre investigatiile cele mai moderne care ofera diagnostice in mari parti ale pacienturii pediatrice pe care le tratam aici, la Spitalul Louis Turcanu. Daca este sa ma refer numai la faptul ca suntem cea mai importanta unitate cu chirurgie pediatrica din Vestul tarii, o unitate majora in onco-pediatria romana, care face si transplant medular, avem si o componenta de politrauma – toate acestea fac ca RMN-ul sa fie o unealta de mare importanta pentru ceea ce inseamna buna functionare in ingrijirea copiilor”, a declarat dr. Mihai Gafencu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara.

Punerea in functiune a RMN-ului face parte dintr-o serie de investitii facute in Spitalul de Copii. In cadrul acestui proiect unitatea de primiri urgente a mai fost dotata si cu alte echipamente performante, precum un sistem complet de intubatii dificile, o masuta de resuscitare a nou-nascutilor, un ventilator neonatal sau un monitor de respiratie portabil.

Asigurarea accesului fiecarui copil la investigatii medicale avansate in spitalele publice reflecta angajamentul nostru de a construi un sistem de sanatate echitabil si complet. Investitiile in sanatate reprezinta, inainte de toate, o investitie in bunastarea oamenilor, pentru ca el ofera familiilor linistea ca pot beneficia de servicii esentiale aproape de casa. Prin fiecare proiect pe care il implementam, ne dorim sa sprijinim comunitatile si sa crestem calitatea vietii pentru toti locuitorii Regiunii Vest”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

17 ambulatorii si tot atatea unitati de primiri urgente din Regiunea Vest au fost reabilitate si dotate cu sprijinul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, numai prin Programul Operational Regional, prin intermediul caruia regiunea beneficiaza acum si de 158 de ambulante noi. ADR Vest continua investitiile in sistemul sanitar din Regiunea Vest prin Programul Sanatate, pentru care detine rolul de Organism Intermediar.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.