Are 20 de ani, corpul unui copil de 5 ani si un ADN unic, pe care medicii se lupta sa il descifreze

Poate ca are 20 de ani, dar este captiva in propriul sau corp, cel al unui copil de 5 ani, si intr-o gandire demna de un bebelus de 6 luni. Brooke Greenberg nu a mai imbatranit nicio zi de cand a implinit 5 ani, iar medicii spun ca nu au mai vazut oameni cu ADN ca al ei.

“Oamenii de stiinta ii citesc acum ADN-ul litera cu litera; asezate una langa alta, formeaza 3.000 de carti Harry Potter. Atat de mare este genomul ei”, spune dr. Eric Schadt, directorul Institutului Icahn de Genetica la Centrul Medical Mt. Sinai din New York.

Conditia ei medicala ramane un mister. “Intre 1 an si 4 ani, Brooke s-a schimbat. A crescut putin, dar de la varsta de 4-5 ani procesul de crestere a incetat”, a spus tatal sau, Howard, in cadrul unei emisiuni din Statele Unite.

Brooke are aceeasi greutate si inaltime de cand era un prescolar, desi in prezent are 20 de ani. Tanara are putin peste 7 kilograme si 50 cm inaltime si se deplaseaza intr-un carucior. Poarta scutece, este hranita printr-un tub pentru ca are esofagul foarte ingust si comunica ca un copilas. Mama ei spune ca daca este fericita “zambeste si rade, atat”.

Doctorii le-au spus parintilor ca este vorba de un caz singular. Specialistii cred ca afectiunea ei poate fi cheia tineretii fara batranete. “Avem de-a face cu o tanara de 20 de ani care efectiv a incetat sa mai imbatraneasca”, spune Dr. Schadt. Acesta s-a implicat in cazul fetei dupa ce ani de zile medicii nu au putut sa ii puna un diagnostic.

Brooke mai are o sora, mai mica, de numai 17 ani, dar care se dezvolta normal. Parintilor fetei, Howard si Melanie, nu le este deloc usor  cum Carly creste, in timp ce Brooke va ramane vesnic un copil. “Nimeni nu ne poate spune la ce sa ne asteptam”, spun parintii. Doctorii nu au nici cea mai mica idée cat timp mai are Brooke pe aceasta lume.

Dr. Schadt spune ca, pana la gasirea unei solutii, familia se consoleaza cu faptul ca fiica lor este un ajutor invaluabil in cercetarile pentru Alzheimer, boli de inima si cancer. “Acesta,”, spune el, “e un dar nepretuit pentru intreaga umanitate”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.