Astronomii au descoperit cele mai apropiate doua planete observate pana acum. Fiecare arata ca o luna pe cerul celeilalte!

Cercetatorii au descoperit doua planete extraterestre care orbiteaza in jurul unei stele, cu o distanta atat de mica intre ele, incat noaptea fiecare arata ca o luna plina pe cerul celeilalte.

Planetele nou descoperite se afla la o distanta de 1.200 de ani-lumina de Pamant si reprezinta o descoperire unica, spun specialistii. Ele difera din punct de vedere al compozitiei si al marimii, dar se afla la doar 1,9 milioane de kilometri una de cealalta, fiind mai apropiate decat oricare doua planete cunoscute pana acum

Una dintre planetele recent descoperite este numita Kepler-36b si pare sa fie un super-Pamant de 4,5 ori mai masiv decat planeta noastra. Cealalta poarta denumirea de Kepler-36c si este o planeta gazoasa de marimea lui Neptun, adica de 8 ori mai mare decat Pamantul. Cele doua planete se intalnesc odata la 97 de zile intr-o conjunctie care face ca fiecare sa fie vizibila spectaculos pe cerul celeilalte. in aceste momente ele sunt separate de o distanta de 5 ori mai mare decat cea care separa Luna de Pamant.

Afla mai  multe pe www.descopera.ro.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.