Ateliere creative pentru copii la Muzeul National al Banatului. Inscrierea este gratuita, iar micutii isi vor putea prezenta propria viziune despre Belle Epoque

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului isi deschide inca o data portile pentru copii, chiar inaintea Craciunului, pentru a le oferi celor mici o experienta unica.

Copiii peste 6 ani sunt asteptati sambata in mansarda Bastionului Theresia, unde vor fi dusi sa viziteze expozitia „Femeia Belle Époque: Frumusete si Eleganta”. Dupa vizita, celor copilasii vor avea parte de o provocare.

Ne vom plimba printre exponate, lasandu-ne ochii sa alunece peste dantele fine, palarii împodobite și rochii care soptesc istorii. Si apoi, intr-o sala plina de tihna si culori, vom aduce acea frumusete in colaje delicate, create cu manutele lor: mici piese de arta unde pene, margele, texturi și decupaje vor deveni povesti vizibile. Fiecare copil isi va modela propria viziune despre femeia Belle Époque, aducand-o in prezent, cu pasi blanzi si imaginatie…Inscrierea este gratuita, iar la final, fiecare copil va lua acasa o parte din poveste: un colaj plin de detalii, lumina si o pata din trecutul elegant al lumii. Pentru înscrieri, va asteptam cu un mesaj sau telefon la Rebeca Ostan: 0786 550 399 (WhatsApp sau telefon).„, transitg reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Va reamintim, expozitia ‘Femeia Belle Époque: Frumusete si Eleganta’, al carei vernisaj a avut loc la jumatatea lui octombrie, trebuia sa ramana deschisa pana la finalul lui noiembrie. Succesul pe care l-a avut i-a facut pe organizatori sa prelungeasca perioada de vizitare pana in luna ianuarie a anului viitor.

Expozitia ‘Femeia Belle Époque: Frumusete si Eleganta’ poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 10 si 18.

Belle Époque (Epoca frumoasa) este definita ca perioada cuprinsa intre sfarsitul Razboiului franco-prusac in 1871 pana la izbucnirea Primului Război Mondial in 1914.

A aparut in timpul celei de-a Treia Republici Franceze si a fost o perioada caracterizata de optimism, pace regionala, prosperitate economica, dar si un varf al imperiilor coloniale si inovatiilor in mai multe domenii. In acei ani, mai ales la Paris, artele au inflorit, iar multe capodopere ale literaturii, muzicii, teatrului si artei vizuale au castigat recunoasterea.

Belle Epoque a fost reprezentata si in filme celebre de-a lungul anilor: La Belle Otero(1954), Titanic(1997), Moulin Rouge(2001), Coco avant Chanel(2009) sau Midnight in Paris(2011).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.