Ateliere de limba si cultura japoneza la Biblioteca UPT

TIMISOARA. Cultura japoneză este foarte apreciată de timișoreni, dovadă fiind succesul peste așteptări de care s-au bucurat evenimentele organizate de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara în ultimii ani pe această temă: cursuri de limba japoneză, seri culturale japoneze, seri de film, expoziție de chimonouri, prezentări de burse și oportunități de studii în Japonia etc.

După primele cursuri de limba japoneză, susținute de fostul ambasador al Japoniei în România, Kanji Tsushima, ștafeta a fost preluată de dr. Camelia Nakagawara, niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar, atât în Japonia cât și în SUA.

În perioada 16 noiembrie – 18 decembrie 2021, Biblioteca UPT organizează o nouă serie de Ateliere de limba și cultura japoneză susținute de dr. Camelia Nakagawara, de această dată exclusiv online, în condițiile impuse de situația epidemiologică, dar cu posibilitatea de fi urmate de oriunde din lume.

Atelierele constau în două segmente:

  • Primul este destinat începătorilor cu zero sau minimă experiență în învățarea limbii japoneze și persoanelor care doresc dobândirea înțelegerii de bază a modului în care funcționează limba japoneză, a modului în care este constituită scrierea și rolul fiecărui element al ei, a nivelelor de politețe precum și a altor trăsături specifice acestei limbi. Se va urmări învățarea expresiilor uzuale si a unor elemente de sintaxă de bază.

  • Al doilea segment se adresează cursanților care au urmat cursul de începători sau intermediari din sesiunile organizate în anii trecuți și celor care doresc reactualizarea cunoștințelor dobândite deja. Se vor exersa și recapitula etapele învățate până acum.

Cursanții care doresc sa continue studiul japonezei după aceste sesiuni introductive/pregătitoare, vor avea posibilitatea sa o facă din 10 ianuarie 2022, când o nouă sesiune va fi oferită.

Un atelier constă în 5 ședințe a 75 de minute fiecare, costul întregului modul fiind de 100 de lei.

Înscrierile au loc până în data de 16 noiembrie 2021, prin completarea unui formular disponibil pe site-ul Bibliotecii UPT (https://library.upt.ro/), unde se găsesc și informații suplimentare despre programul cursurilor și modalitățile de plată.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.