Atentie, incepe curatenia de primavara la Timisoara! Ce NU aveti voie sa aruncati la gunoi in aceasta campanie?

TIMISOARA. Primaria Timisoara organizeaza, in perioada 16 – 29 martie, actiunea ecologica de curatenie generala, care se va desfasura in doua etape, asa cum deja timisorenii s-au obisnuit.

Asadar, curatenia de primavara va avea loc in perioada 16 – 29 martie 2015:

Etapa I: 16 – 22 martie 2015, in cartierele si zonele din partea de nord a municipiului fata de Canalul Bega;
Etapa II: 23 – 29 martie 2015, in cartierele si zonele din partea de sud a municipiului fata de Canalul Bega.

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Reprezentantii Primariei Timisoara atrag atentia ca este “interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, deseurilor vegetale rezultate din curatarea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna) mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia sa depuna in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice”.

De asemenea, ”se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatarea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte)”.

Cei care nu vor respecta prevederile legale vor fi sanctionati contraventional cu amenda de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice si de la 1.000 – 2.000 pentru persoane juridice.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc, precum si deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populatie, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la urmatoarele adrese:

– Al. Avram Imbroane, Nr.70;
– Calea Torontalului, Nr.94;
– Str. Energiei, Nr.3;
– Calea Mosnitei, Nr.2.

Punctele de colectare-preluare vor functiona de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00.

Daca aveti deseuri din amenajari interioare si din curatenia pivnitelor si podurilor in cantitati mai mari de 1 mc, puteti solicita pe baza de comanda containere de la S.C. RETIM S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon: 0256/499537 sau 0256/220064.

Avand in vedere ca operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. a amplasat in municipiul Timisoara 59 de recipiente sub forma de clopot, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), respectiv hartie/carton, din care 24 de containere de culoare albastra pentru colectarea deseurilor de hartie/carton si 35 de recipiente de culoare verde, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), rugam cetatenii sa depuna aceste deseuri in containere si sa indeparteze toate resturile de alimente din sticla si borcane inainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate in apropierea complexelor comerciale, precum si in statiile mijloacelor de transport in comun cu trafic intens din cartierele orasului. De asemenea, au fost amplasate 71 de containere – tarc pentru colectarea pet-urilor.

Vom reveni cu lista completa a strazilor si cand sunt acestea programate pentru preluarea deseurilor de catre masinile Retim Ecologic Service.

Pentru informatii, cetatenii pot consulta si pagina de internet a primariei: www.primariatm.ro si pagina de internet a operatorului www.retim.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.