Niciun tren Regiotrans nu va mai circula incepand din 17 martie. Cel mai mare operator feroviar privat din Romania a ramas fara licenta, dupa ce inspectorii de siguranta feroviara au gasit probleme tehnice la 29 de automotoare.
La nivelul regionalei Timisoara sunt circa 5.500 de calatori pe zi si aproximativ 1.600 abonamente inregistrate.
„Va informam faptul ca urmare adresei nr. 2120/294/16.03.2015 emisa de A.S.F.R., REGIOTRANS SRL este obligata sa intrerupa activitatea de transport feroviar de calatori in zona, incepand cu data de 17.03.2015 si pana la o data pe care o vom comunica in timp util. Va asiguram ca intreprindem toate diligentele necesare in vederea inlaturarii acestui inconvenient. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, transmit reprezentantii Regiotrans intr-un anuntat postat pe site.
Iata ce trenuri sunt afectate in Timis:
Resita-Timisoara
Timisoara-Jimbolia
Sannicolau Mare-Timisoara
Timisoara Nord-Periam-Arad
Sannicolau-Arad
Pareri
E mai bine asa.
Niste nesimtiti.bine ca ati luat bani pe abonamente
” Niste nesimtiti.bine ca ati luat bani pe abonamente ” …daaaa, intr-adevar !
Cei care sunt nevoiti sa faca naveta pe aceste trasee aproape zilnic sunt de-a dreptul incantati. Cand mergi la ghiseul CFR incercand sa afli o solutie alternativa de-a ajunge din Timisoara in punctul X , pana acum suplinita de Regiotrans, angajatii ridica din umeri. Raspunsul e ” nu stiu ! „.
Bani pe abonamente ? Preturile erau destul de ok. E adevarat ca vagoanele te mai zgaltaiau oleaca pe anumite portiuni si ca interioarele nu aratau precum clasa I intr-un Concorde DAR AVEAI CU CE SA TE DEPLASEZI DIN PUNCTUL X IN PUNCTUL Y LA UN PRET REZONABIL. Plus ca altii platesc bani grei pe zgaltaielile incluse in abonamente, la sali de fitness sau pe aparate de tonifiere musculara. Deci eu zic ca Regiotransul a oferit un pachet complet de servicii.
Cei cu texte gen ” e mai bine asa ” sau ” nesimtitii, shacalii, ne-au jumulit de bani ” ar fi bine sa inceapa sa faca genoflexiuni fiindca vor avea nevoie de un bun tonus muscular in vederea parcurgerii unor distante apreciabile cu bicicleta. Sau si mai bine, ar trebui sa se gandeasca la proba olimpica numita ” maraton „.
In ambele cazuri , eu va doresc succes si cand va vine mintea inapoi la etajul superior, incepeti sa va rugati pe 2 voci ca cei de la Regiotrans sa-si reinceapa activitatea.
Imi pare foarte rau de parerea celorlatii dar nu stiu daca trenurile de la regiotrans se pot compara cu trenurile cfr care circulau pe rutele secundare din Timis asa zisele DAKTARI (automotoarele)fabricate acuma 65-70 de ani .Daca si astea de la regio zgaltaie ce faceau alea ca nici la un telefon nu puteai vorbi de „SILENTIOASE”ce erau sa nu mai vorbim de grupurile sanitare,scaune,incalzirea din vagoane etc
“Comana Ctin era, in afara de Regiotrans, de asemenea acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov, societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip ca sponsorizare. Prin intrarea in vigoare, pe 14 decembrie 2014, a noului mers al trenurilor, ministrul Transporturilor, IOAN RUS prin intermediul lui VASILE SECARA , a girat prabusirea companiei de stat- CFR Calatori, dar, in acelasi timp, a pus umarul serios la prosperitate operatorilor feroviari privati de transport persoane prin acordarea smechereasca, dar ilegala, de subventii uriase. Directori plătiţi de stat, garantaţi de privaţi. Astfel, pe rutele Braşov-Bucureşti, Braşov-Constanţa, Braşov- Sf.Gheorghe, Braşov- Timişoara, Braşov- Iaşi, Braşov- Alba Iulia, Timisoara-Sinicolaul Mare, Arad- Naldac şi retur au fost introduse trenuri, de tipul automotoarelor, deţinute de Regiotrans. Aceste rute operate de către CFR Călători sunt foarte rentabile, fapt pentru care este ilegal să fie introduse şi trenurile private. Prin această manevră, regionalele CFR Călători Braşov şi Bucureşti sunt extrem de afectate de introducerea acestor trenuri private, întrucât practică un tarif mai mic ca urmare a subvenţiei, şi astfel, zilnic, compania de stat este păgubită din greu. De exemplu, un bilet pe distanţa Bucureşti- Ploieşti, costă 7,5 lei, numai că Regiotrans Braşov beneficiază de o subvenţie mult mai mare decât CFR Călători” Trebuie precizat că unul dintre fostii acţionari de la firma braşoveană- Costel Comana, era în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, care acum este angajatul firmei Regiotrans Brasov, dar şi cu unul dintre actualii directori generali ai companiei de stat Iosef Szenteş, unul dintre artizanii „ţesăturilor” din mersul trenurilor pentru interesul privaţilor. Totodata, Costel Coman era in relatii extrem de apropiate si cu cei doi tesatori ai mersului pe 2015, adica directorii de la CFR SA- Viorel Scurtu si Marian Cotofana. Mai trebuie subliniat ca Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu Silaghi si ea in calitate de presedinte al bordului administrative a aprobat “performantele manageriale de execeptie”, cercetate acum de DNA, regizate de catre fostii directori Valentin Dorobantu si Vasile Secara. In plus, Ioan Rus a mentinut-o in CA de la CFR Calatori pe Dana Galbeni Rachila, cea despre care Curtea de Conturi a Romaniei a precizat ca este vinovata pentru acordare de indemnizatii ilegale de peste 1.300.000 de euro la companiile de sub tutela Ministerului Transporturilor. Tot Dana Galbeni Rachila este cea care in anii trecuti a avut afaceri impreuna cu “regina” achizitiilor de la CFR Calatori, Carmen Maria Popescu. Practic, prin aceste numiri, ministrul Ioan Rus a continuat campania de promovarea a oamenilor garantati de Ovidiu Silaghi si Relu Fenechiu, finalizand practic opera de garare pe linie moarta a CFR Calatori”