Atentie, soferi! Intra in functiune RADARELE in Timisoara! De cand pornesc amenzile Big Brother?

TIMISOARA. E oficial! Pornesc radarele fixe in mai multe intersectii din Timisoara, iar soferii filmati de sistemul video vor fi amendati, daca vor fi prinsi pe picior gresit! Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Vesti extraordinare despre Clinica de Mari Arsi de la Timisoara. Cand isi va deschide portile si ce alte mari proiecte incep la Spitalul Judetean? 

Potrivit edilului, camerele video si radarele vor fi functionale incepand de marti, 14 martie, dupa incheierea protocolului cu Politia Rutiera.

De saptamana viitoare, toti cei prinsi de camerele video ale sistemului Big Brother ca vor trece pe rosu prin intersectii, nu vor acorda prioritate sau nu vor respecta viteza legala, vor primi acasa amenzile.

De marti intra in functiune sistemul de radare si detectarea trecerilor pe rosu in intersectii cu conectare la politie si amenzi pentru cei ce nu respecta legea. Nu vrem sa fie amendati timisorenii si cei ce vin in Timisoara, de aceea anunt cu 5 zile inainte. Ii rog pe cei ce circula in Timisoara sa circule disciplinat pentru ca nu avem nevoie de venituri din amenzi si unele amenzi sunt mari. Sunt uimit cati inconstienti sunt in oras sau in trecere pe aici. In permenenta trec pe rosu in intersectii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Politia va avea acces la toate inregistrarile de pe camerele video, precizeaza edilul.

Ne-am inteles cu cei de la politie sa le asiguram conectare online la sistem si acces total la inregistrari. Vom face asta si atunci Serviciul rutier va putea lucra operativ„, a precizat Nicolae Robu.

Toate informatiile culese de pe componentele sistemului vor fi folosite pentru acordarea de sanctiuni pentru abateri de la lege. Detectia vitezei se face cu senzori specifici (bucle inductive duble), detectia trecerii pe culoarea rosie a semaforului se face cu senzori de trecere cu bucle inductive si camere de luat vederi dedicate. Filmarea la pozitia de masura se realizeaza cu cel putin cate o camera video, amplasată corespunzator. Detectia automată a numerelor se face software, la nivelul centrului de comanda.

Sunt 230 de camere video in sistem, se inregistreaza tot, si avem radare in sapte intersectii„, a adaugat primarul Nicolae Robu.

134 de intersectii supravegheate video prin 230 de camere, sapte radare de viteza si 13 de informare, sunt doar cateva dintre cifrele proiectului Trafic Management. Sistemul de supraveghere video a traficului a fost implementat cu ajutorul firmei Swarco, cea care a reusit sa il faca pentru 24,1 milioane de euro, fata de 24,6, cu cat fusese adjudecat initial.

In cladirea in care a fost pus la punct sistemul se afla si camera de comanda, unde se afla serverele retelei, care au capacitate de stocare a imaginilor de pana la 30 de zile. Camera serverelor poate fi insa extinsa in viitor.

Unde gasim radarele fixe in Timisoara?

Soferii care sunt tentati sa incalce regulile de circulatie vor trebui sa aiba grija mai mare in mai multe zone din Timisoara. Cele sapte radare sunt pozitionate in sase locatii din oras:

– Calea Aradului
– Calea Lipovei(Sever Bocu)
– Calea Dorobantilor
– Calea Sagului
– Calea Buziasului
– pasajul Michelangelo, unde sunt instalate doua radare

UPDATESeful Politiei Rutiere Petru Rumega, despre AMENZILE Big Brother ce vor curge la Timisoara, anuntate de Nicolae Robu: n-am iscalit nimic cu Primaria 

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa ne spuna cineva care este si baza legala in care se vor da sanctiunile…sau unde sunt amplasate cele 12..13 radare..

    • Din presa vremii:

      Amplasarea radarelor fixe a luat amploare la nivel national in ultimii ani, in urma unor parteneriate public-privat, intre firmele care montau astfel de dispozitive si primariile pe raza carora erau amplasate aceste sisteme. Atributiile Politiei Rutiere in ceea ce priveste radarele fixe se rezumau doar la identificarea autoturismului si la emiterea procesului-verbal de contraventie. Banii incasati din amenzi se imparteau intre primarii si firmele care le amplasau, existand cazuri in care societatile comerciale care montau aceste radare incasau si 60% din valoarea amenzilor. Au existat localitati in tara unde aceste radare erau amplasate „in cascada”, pe o distanta de cativa kilometri. Desi, asa cum reiese acum, aceste radare fixe au functionat ilegal, amenzile date in baza acestora raman valabile pentru abaterile comise pana in data de 24 aprilie.

  2. Radarele nu functioneaza peste tot. Inca mai erau cu „PROBA” (sagului, aradului) si configurate gresit la viteza legala.

  3. A vazut cineva , din cei care au implementat acest sistem, ce nebunie este la intersectia Resitei cu Calea Sagului de cand au pornit semafoarele?!
    Inainte de punerea in functiune trecerea prin intersectie se facea in cateva secunde , iar acum dureaza zeci de minute!!!!
    Miercuri coada era pana la intersectia cu L.Rebreanu!
    Nu poate ramane asa.

    • Sunt total iresponsabili, iar timisorenii nu protesteaza, tac si suporta ca slugile. Semafoarele pietonale care sugruma orasul, plasate in cel mai cretin mod din 250 in 250 m fac imposibil traficul: minute in sir masinile stau, POLUEAZA, timp in care pe treceri nu e nici musca.

    • Va ramane asa, pentru ca romanii au gena de sclavi, cred ca le si place.

  4. In loc sa se investeasca atatia bani in infrastructura drumurilor, sa se gaseasca alternative de circulatie mult mai rapida, construirea de autobenzi suspendate sau metrouri , au preferat sa introduca semafoare ca cica fluidizeaza traficul….

    • Fludizeaza mintea bolnavului de la primarie

  5. In Calea Lipovei jos sunt indicatoare 30 km/h sus pe traversa 50 km/h, care este oare valabil, si cu indicatoarele de 30 km/h se stranguleaza iesirea prea mult din oras, chiar pe o lungime cam mare.

  6. O investitie proasta, intr-un oras de oameni fara atitudine…Am votat Nicolae Robu de 2 ori, dar pt asta paaa…ma afecteaza in mod direct…si plecand de la premiza ca a gresi e omeneste, cum s-a gandit mintea aia luminata care a facut sistemul acesta inteligent sa treaca printr-o intersectie pe culoarea verde INTERMITENT fara sa aiba counter? De unde stie daca circula cu o viteza de 20-30 km/h ca nuu se schimba semaforul si nu trece pe rosu?

  7. O formă de unda verde a funcționat ,dinspre Dorobanților spre P-ta Mărăști, timp de vreo 30-45 zile. Acum mergi din semafor in semafor sau in cel mai fericit caz prinzi maxim doua intersecții pe verde. Oare cat mai trebuie să suportăm incapabili ce doar se lauda ca fac ceva pentru noi, dar fac doar pentru ei.

  8. Robu pe unde merge în orașul asta El nu vede ce trafic e ,ce blocaje sunt Chiar și pe el l-am văzut trecând pe rosu după ce a fost blocat în intersecție Cu Mercedesul Pe el îl amendează cineva Ca inevitabil ramai blocat în semafoarele lui DOAR PENTRU BINELE LUI SE ÎNTÂMPLĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ RUȘINE

  9. in presupusele teste s-a verificat daca radarul e suficient de inteligent de a detecta care dintre masinile de pe benzile multiple si aflate in coloana a depasit viteza legala?

  10. Aceste camere filmează și gropile din asfalt gurile de canal cu diferența de nivel. Trotuarele stricate. Sunt de acord cu semafoarele din intersecția importante,dar inteligenta unor semafoare nu se vede de exemplu pe strazile din iosefin . ONG-urile din România nu au fost de acord cu legea Big brother dar Robu a reușit în Timișoara sa pună camere peste tot. Mai trebuie în apartamente și nu mai exista intimitate deloc. Politia este sub influenta politica în România nu sub semnul legii.