Atentie soferi. Schimbare importanta in Codul Rutier

Parlamentarii au votat o noua modificare a Codului Rutier, care ingreuneaza misiunea politistilor rutieri.

CITESTE SI: Masina rasturnata pe autostrada Timisoara-Lugoj. Cum s-a petrecut accidentul 

Proiectul de lege initiat la baza de deputatul PNL Florin Roman prevedea ca masinile de politie cu radar trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane si sa fie pozitionate vizibil.
Guvernul anuntase anterior ca nu sustine proiectul de lege.

Comisia juridica si cea pentru Transporturi din Camera Deputatilor a adus modificari proiectului de lege, astfel incat “masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte pe sensul de mers”.

CITESTE SI: Schimbare majora pe Calea Martirilor din Timisoara. Cand dispare baricada 

Panoul de avertizare va fi montat de catre administratorul drumului, la solicitarea politistului.

Deputatii din comisie au mai decis ca dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de masina de politie.

Citeste mai multe: AICI

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. … masinile de politie cu radar trebuie sa fie inscriptionate cu insemnele Politiei Romane si sa fie pozitionate vizibil? Adica:
    “masinile de politie cu radar sau politistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizati cu un panou afisat cu 500-1.000 de metri inainte pe sensul de mers”
    Dece dragi tovarasi si domni?
    Va este teama ca veti fi prinsi de radar si amendati (eventual restul).
    Poate o sa suspendati si suflatul in fiola, act care sa fie posibil numai dupa 24 de ore de la oprirea masinii de catre politie???
    2. Am inteles ca doriti si ca examenul ptr luarea permisului sa fie det in fata unei comisii „a instructorilor”. Si cine va garanta/elibera carnetul? O firma privata? Iarasi va bagati in treburi „care sa va usureze” (intelegeti ce vreti)!
    Si apoi salarii imense, nemeritate si pensii suplimentare (recalculate dupa principii neoneroase, caci principiul contributivitatii se aplica doar „prostilor neamului” adica cetateanului de rand), bonuri de valoare ptr vacanta (oriunde ar fi) s.a.m.d.