TIMISOARA. Anunt important pentru toti soferii din Timisoara! Se inaugureaza mai devreme sistemul de semafoare din oras. Acest fapt a fost facut cunoscut de primarul Nicolae Robu care spune ca sistemul de management al traficului va intra in functiune in 31 octombrie, si nu la 1 noiembrie, asa cum fusese prevazut.
Luni, 24 octombrie, incepe operatiunea de receptie, iar firma care se ocupa de proiect trebuie sa finalizeze sincronizarea.
„In 24 octombrie incepe receptia. Si am programat ca in 31 octombrie sa facem inaugurarea. Pe parcursul acelei saptamani sper sa se mai faca remedierile de rigoare. Termenul de remediere este mai lung, dar noi speram sa fim intr-o faza suficient de avansata ca in 31 sa facem inaugurarea.Daca echipa de receptie va avea observatii, termenul de remediere e mai lung„, spune primarul Nicolae Robu.
Edilul a tinut sa le reaminteasca soferilor ca modul in care s-a lucrat la organizarea sistemului a facut ca cei aflati in trafic sa nu-si dea seama pana acum de rezultate.
„Asteptarile ca pana acum sa se fi vazut beneficii in urma acestui sistem nu isi aveau rostul. Aici s-a lucrat odata pe tot frontul si nu pe portiuni. S-au facut pas cu pas etapele presupuse de implementare a sistemului la scara intregului oras, la scara celor 134 de intersectii prinse in proiect. Suntem in faza finala si pas cu pas pe zone se vor face sincronizarile„, a precizat edilul.
CITESTE SI: Imagini fabuloase cu MUNTII Banatului, vazuti din Timisoara! VIDEO!
Nicolae Robu spune ca, daca firma de implementare a sistemului de semaforizare nu isi va face bine treaba, va fi penalizata, iar remedierile de care va fi nevoie se vor face pe banii acesteia.
„Firma are niste obligatii si trebuie sa se achite de ele si daca nu va suporta penalizari. Nu va merge perfect totul deodata, dar noi trebuie sa vedem rezultatele concrete pe zone. Nu mai avem interventii in intersectii. Am incredere ca va merge totul, poate nu perfect deodata, e perioada de remediere, de 60 de zile sau de 90 de zile. Noi trebuie sa vedem rezultate concrete pe zone, pe masura ce se obtin„, a adaugat primarul Timisoarei.
Unda verde, doar pe arterele mari si aglomerate in Timisoara!
Celor care se asteapta sa prinda semafoarele numai pe verde, primarul Nicolae Robu le taie elanul.
„Nu peste tot se va putea sa fie unda verde. Se va da unda verde pe arterele unde este mai important. Noi avem unda verde in tot orasul pe arterele unde trebuie sa fie unda verde. Asta inseamna ca vom avea unda verde de la Catedrala pana in Calea Sagului, pe Calea Sagului pana la AEM, de la Catedrala spre Calea Aradului, sunt grupuri de strazi de maxim trafic unde se acorda prioritate pentru descarcarea traficului„, explica Nicolae Robu.
CITESTE SI: Porneste CURATENIA de TOAMNA la Timisoara! Cand vin masinile RETIM pe strada ta? Iata programul complet!
***
Va reamintim, prin proiectul Trafic Management s-a prevazut semaforizarea a 134 de intersectii, dotarea intersectiilor cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.
Pareri
Sunt locuri unde semafoarele chiar nu isi au rostul si oricum sunt reglate tare prost ca in intersectia din fata Complexului Alfa, sensul giratoriu din Piata Iosefin, semaforul dinspre Sinaia catre Brancoveanu pe 16 decembrie, cel din intersectia str. Ion Barac cu Capitan Damsescu, etc.
Din pacate s-au montat multe doar sa fie la numar fara sa se faca un studiu daca se imbunatateste ceva sau nu in trafic. Ieri de ex. nu a mers cel de la Complexul Alfa si nu a fost coada in intersectie cum este in mod normal cind functioneaza semaforul. Eu zic ca ar trebui sa se aiba in vedere si cazurile cind mai mult incurca decat descurca aceste semafoare, de aia avem o conducere „inteligenta” in orasul asta.
Semaforul din fata de la liceul Ana Aslan il prind tot timpul rosu. Nu e sincronizat cu cele de la prefectura
in articol individul spune ……. totul va merge bine deodata , dupa , revine si spune pas cu pas , . un asemenea sistem trebuie sa functioneze unda verde de oriunde ai veni si ori unde ai merge. in traversarea orasului este acceptabil sa prinzi rosu maxim de doua ori pentru scurt timp exemplu wienna si budapesta . daca nu e asa atunci avem deaface cu niste nima-n-drum din punct de vedere al organizarii
nu cred ca exista undeva in lume sensuri giratorii ca marasti sau resita cu diametre asa mici si au in componenta zeci de semafoare. cred ca orasul nostru ar trebui sa gaseasca niste oameni capabili sa puna in practica proiecte care costa multi bani publici ,nu sa cheltuiasca banul pe interese (de multe ori ma intreb unde sunt organele de control sa verifice si primaria noastra pe ce cheltuie banii.
In Reus, Spania este la fel si pana am trecut un sens giratoriu am avut timp sa imi ”revad” toata viata…:)))
Ma cac in intersectie !
Parerea mea e ca Robu e cel mai tare! Ce a facut Falca inaintea lui? A renovat Novatim-ul.
Nene, le incurci rau de tot. Ce are Robu cu Falca de la Arad ! Poate ai vrut sa scrii Ciuhandu.
Iar a doua, ce-a avut Ciuhandu cu Novatim, ca nu pricep deloc ?
din nefericire toti aveti dreptate , giratorii ca si cele resitei si spit municipal , nici in jocurile LEGO city nu gasesti
1. Aveti putintica rabdare! Dupa 2 saptamani trageti concluzii; sper ca „aproape totul” va fi OK.
Cred ca „unda verde” va fi greu de implementat din mai multe motive: – treceri de pietoni prea dese, controlate manual; – prioritizarile inerente; – intersectii cu priortizari aiurea; – aiureala cu marcajele, stopurile vechi, indicatoare prost plasate si gresit definite, verdele palpaitor, sensuri giratorii „mici” (si inca cateva marunte) … pe care sper ca cei in drept au sa le rezolve!
2. Cred ca ar trebui data o adresa pe care sa ne dam observatiile!
3. Lucrul la cele doua pasaje ar trebui controlat „mai sever”; sau firmele asteapta deja ploile si iarna?
eu trag concluzii dupa 26 de ani! nu doua saptamani
Pentru ca sa poata beneficia de fonduri de la UE, proiectul trebuia finalizat integral pana la 31 decembrie 2015. Din moment ce semafoarele au fost achizitionate si instalate dupa 31 decembrie 2015 si sistemul este dat in folosinta in 31 ocotmbrie sau 1 noiembrie 2016, inseamna ca Prim,aria nu are dreptul la nici un euro de la UE (proiectul nu si-a atins obiectivul si nu si-a indeplinit indicatorii !!!). Din cate inteleg eu, daca Primaria a primit deja fonduri UE penmtru proeict, va fi obligata sa le restituie – cu dobanda…
Fratele meu e o aglomerație in timisoara de înnebunește
De când cu semafoarele astea
Faci 2 ore din sagului pana in Aradului
Înainte sa pună semafoare făceam
30 min
Lucrurile vor merge prost dar dupa cum ati citit in declaratiile robului de vina va fi firma nici de cum „ctitorul”. Intrebarea este cum va fi convins primarele sa recunoasca si sa anuleze tampenia. Din atitudinea lui ne va tara intr-o lunga serie de incercari inutile. Asta pe nervii nostrii.