TIMISOARA. Daca ti-ai lasat masina aiurea, in loc interzis ori pe trotuare? Atunci sunt mari sanse sa nu o mai gasesti unde-ai parcat-o. Consilierii locali au votat noi reguli pentru soferii nepasatori la Timisoara.
Timisorenii care isi parcheaza masinile neregulamentar sau care doar stationeaza in locuri nepermise, dar si cei care si-au abandonat autoturismele pe domeniul public, se pot trezi fara ele.
Societatea Drumuri Municipale a fost mandatata de consilierii locali sa ridice toate aceste masini, insa trebuie sa o faca si dupa cateva reguli noi.
SDM-ul poate ridica masinile parcate la voia intamplarii 24 de ore din 24, insa proprietarii isi pot recupera masina de unde a fost dusa tot pe baza unui program non stop.
Societatea Drumuri Municipale are obligatia sa urce autoturismul pe o platforma pentru transport, iar in cazul in care in autovehicul se afla o persoana, ridicarea nu mai are loc.
CITESTE SI: ‘E mort, cine sa mai cumpere apartamente?’ Orasul cu cele mai ieftine locuinte din Romania e in Banat
O alta situatie in care autovehicolul ramane pe loc este cea in care proprietarul apare la fata locului, dar acesta trebuie sa accepte sa plateasca suma pentru operatiunea de ridicare.
Tot SDM-ul se va ocupa si de ridicarea masinilor care blocheaza diferite lucrari care urmeaza sa fie facute in zonele din oras.
Timisorenii vor trebui sa achite 150 de lei pentru ridicarea masinii, in timp ce suma pentru relocare se va dubla, 300 de lei.
Daca masina unui timisorean blocheaza o lucrare de infrastructura din oras, iar SDM-ul este chemata sa o ridice, firma care a solicitat ridicarea este cea care va plati relocarea, in urma unui acord cu societatea primariei.
Pareri
si cum pot sa raportez masinile parcate aiurea, ca sa fie ridicate?
Ești un bou !!!
@Tu – ai parcat aiurea din nou?
Un bou, dar un bou care o sa-ti ridice masina. Sper …
Un cetatean cu simt civic.
Bine ca altceva nu știu sa facă, decat telpark pe toate străzile și ridicat de mașini, săracii oameni au rămas fără loc de munca de când se sista se treaba cu ridicatul mașinii.
Societatea Drumuri Municipale a fost mandatata (de fapt o societate cam …. ) … si la ce telefon se va anunta.
Am avut mai multe tentative de a comunica cu aceasta „societate” prin e-mail (la 3 adrese indicate pe site) si de 2 sau de 3 ori (total 6 – 9 incercari) si ….. ? nici un raspuns nici macar de forma „boule nu te mai deranja”.
Poate si-au schimbat „naravurile”.
Si acei oameni care au masini cu perne se aer intrucat trebuie blocate pernele inainte de ridicare altfel se sparg, cine plateste paguba in valoare de cca 8000 – 10000 €?