Atentie, soferi! Se ridica masinile de pe strazile pietonale, la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce au dat mii de amenzi soferilor care si-au parcat masinile pe strazile pietonale din zona centrala a Timisoarei, politistii locali au trecut acum la ridicarea vehiculelor. Doar in cursul zilei de marti au fost ridicate de pe una dintre strazile pietonale din vecinatatea Pietei Unirii, iar acum proprietarii lor vor avea de achitat nu doar amenda pentru parcare neregulamentara, ci si costurile de transport si depozitare.

Ca urmare a numarului mare de autovehicule care stationau pe strazile destinate pietonilor, dar si a numarului mare de sanctiuni aplicate in zona, s-a stabilit, prin modificarea HCL 371/2007, care a intrat in vigoare la inceputul lunii august, masura complementara de ridicare a masinilor din perimetrul respectiv. Astfel, a urmat perioada in care cetatenii au fost informati cu privire la noile reglementari, precum si montarea placutelor aditionale la indicatoare cu privire la actul normativ care sta la baza masurii complementare„, au precizat reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

 

Oamenii legii anunta ca, doar in luna august au fost date aproape 240 de amenzi soferilor care au oprit sau au parcat pe strazile pietonale.

Politia locala anunta ca va continua sa ridice masini, pana cand soferii se vor obisnui sa nu mai parcheze in zona.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De fapt chiar au dat 240 de amenzi sau doar au lasat 240 de notificari pe parbriz cu invitatie la sediul politiei locale?
    Oricum, la cat de plin e acolo (cam la orice ora), suna a fi putin 240.

    • Nu inteleg de ce publicati asa un titlu de articol.
      Adica voi avertizatii semcherii si cei ce incalca legea sa se fereasca.
      Sau sunt si cei care va finanteaza printre cei care incalca legea si parcheaza acolo…

  2. Și pe cand construcția parcarilor? 10.000 locuri, 5.000 dar in niciun caz mai jos!
    De luat bani este ușor dar mai greu este cu a face ceva util !
    PS.Este vorba de toți care au tot promis, promit și vor promite!

    • Dupa parerea ta, daca era parcarea gata, asta nu isi lasa masina acolo.
      Pai sa stii ca orice parcare publica vab fi cu taxa, si nu de-a pomana, ca sa aibe astia unde parca. Aici parcheaza unii ca este fara bani, ca nu ii deranjeaza nimeni daca parcheaza acolo si ca este si aproape de centru,, de terase, de cluburi, unde se duc. Daca ar fi parcarea gata, tot nu s-ar duce acolo, ca ar fi cu plata, ca ar fi „departe” de Piata Unirii sau alte locatii unde se duc sa arate ce bine o duc ei, si precis nu se zgarcesc sa lase bacsis cat e parcarea pe 2-3 ore.

      Degeaba se face parcare daca nu e gratis, daca nu se ridica masinile neregulamentar parcate, daca nu plateste nici o amenda , deci daca nu ii arde cineva cu ceva la buzunar,
      In alte orase europene, de exemplu Viena, , daca parcheaza cineva neregulamentar, ca aici, capata o amenda sau daca parcheaza in locuri care ingreuneaza circulatia sau interventia pompierilor, salvarii, etc, i se ridica masina.
      De aia aia din Viena nu isi permit sa parcheze asa aiurea, unde au chef, ca, vorba aia, domnia si prostia se platesc.#

  3. Ca sa scapati de aceste masini parcate aiurea , fiecare pe unde are chef,, uitati-va cum e prin alte tari cu mai multa experienta inn acest domeniu.
    De exemplu in München, daca eu cu masina inmatriculata in Germania parchez unde vreau, si unde nu e voie, primesc sub parbbriz , invelita in folie de plastic, sa nu se ude, distruga, amenda unde scrie : Posesorul masinii cu nr. de inmatriculare XX-XX-XX, (marca masinii), a parcat pe strada, XX (locul exact) in data de (cu data, ora, etc) si a incalcat urmatoarele (paragrafe din legi, etc). A fost constatat de catre (numele Politistilor, ) si sunteti amendat cu suma de xx Euro. Va rugam sa achitati suma in contul YYYY pana pe data de ZZZ (de obicei cam 1 saptamana), pe contul Politiei, XX-XX-XX. Simplu si concis.Politia insa ti-a facut poza la masina, unde se vede masina, numarul, data, locul pe strada, etc.
    Nu e cu sa te prezinti la Politie sa dai declaratii, bla, bla. Nu platesti, primeste cel pe numele cui este inmatriculata masina, cam dupa 2-3 saptamani scrisoare acasa, (simpla, nu recomandata) unde i se reaminteste ca are ceva de platit. Se mai adauga taxe de reamintire, prelucrare, etc, care fac si ele cam 20-30 den euro. I se da termen de plata din nou. Nici dupa asa ceva nu apar banii pe contul Politiei, se metrge mai departe, se anunta procuratura, aia da decizie de executare silita, bineinteles ca asta costa ceva baani suplimentari. Din nou cu termen de plata.
    Nici dupa asta nu apar banii, se merge cu executarea silita, vine cineva pe la domiciuliul trecut la fisa de inmatriculare, vede masina, pune bulina Rosie pe parbriz, , ii retrage numerele, adica le da jos, . Toata povestea asta costa cam de 10-20 de ori valoare amenzii. De aia in München se platesc toate amenzile , si nu se parcheaza aiurea , fiecare pe unde are chef.
    In Praga daca ai numere straine si parchezi undeva unde nu e voie, vine polituia si iti pune botina la masina, si ti-o ia numai daca pui banii pe masa. Si asta e practic si foarte eficient.
    Puneti si in Romanika legile la puricat si numai asa veti scapa de parcarile alandala prin oras, pe strazi pietonale, pe iarba verde, pe trecere de pietoni, etc.