Atentie, un virus informatic deosebit de complex, bantuie prin computere!

Un virus informatic extrem de complex a fost depistat, incepand cu anul 2008, in computere apartinand companiilor, guvernelor, institutelor de cercetare si ale utilizatorilor individuali din 10 tari, potrivit producatorului de antivirusi Symantec Corp din California.

Symantec, care este producatorul solutiilor antivirus Norton, spune ca acest virus, numit Regin sau Backdoor.Regin, are particularitatea de a fi fost fabricat de „un stat natiune”, fara insa a dezvalui daca stie identitatea acestui producator, arata ziare.com.

Symantec spune ca design-ul lui Regin il face foarte potrivit pentru „operatiunile de supraveghere pe termen lung impotriva tintelor” si ca ar fi fost retras in 2011, pentru a reaparea incepand cu 2013.

„Virusul este aproape invizibil si, chiar daca este descoperit, este foarte greu sa iti dai seama ce urmareste”, sustine compania Symantec, care arata ca ca multe componente ale lui Regin au ramas nedescoperite si ca pot exista alte versiuni.

Aproape jumatate din infectarile cu acest virus au avut loc la adresele celor care ofera servicii de Internet, iar tintele au fost mai degraba clientii unor companii si mai putin companiile insele.

Aproximativ 28% din tinte au fost in domeniul telecomuncatiilor, in timp ce alte victime au fost descoperite in sectorul energetic, in transporturile aeriene, in spitale si cercetare.

Securitatea cibernetica este un domeniu sensibil pentru mediul de afaceri din SUA, unde au fost inregistrate mai multe brese de securitate la marile companii. Guvernul SUA si firmele private de securitate cibernetica au afirmat de mai multe ori ca suspecteaza state precum Rusia sau China ca ar sta in spatele acestor atacuri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.