Au ajuns abia la jumatate lucrarile de reabilitare de la Colegiul Pedagogic din Timisoara, desi trebuiau sa fie demult gata

TIMISOARA. Incepute in urma cu exact un an si jumatate, lucrarile de modernizare si reabilitare a Colegiului Pedagogic Carmen Sylva din Timisoara au ajuns cu chiu cu vai la jumatate. Iar asta, desi, administratia Fritz impusese un termen de 12 luni pentru finalizarea santierului.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

Lucrarile de reabilitare la Colegiul National Pedagogic „Carmen Sylva”, o cladire monument istoric, avanseaza, stadiul actual al finalizarii lucrarilor fiind de 50%„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Potrivit reprezentantilor Primariei, intarzierile au fost cauzate de firma de proiectare, alta decat constructorul, care nu si-ar fi facut treaba la timp.

Cel mai important avans a fost la spalarea si zugravirea fatadelor.

Pana in prezent, a fost refacut sistemul de hidroizolatie si de colectare a apelor pluviale de pe acoperis, inclusiv inlocuirea tiglei, termoizolarea podului si consolidarea acoperisului. Fatadele au fost zugravite, iar caramida aparenta a fost curatata cu jet de apa, lucrarile fiind aici finalizate in proportie de 80%.

In prezent, se lucreaza la reabilitarea completa a fatadei principale, urmand a fi efectuate si lucrarile de termohidroizolare a acoperisului salii de sport, de inlocuire a tamplariei si a tiglelor fisurate sau sparte”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

ILA VORHABEN este firma care a castigat contractul de peste 1,6 milioane de euro si care avea  la dispozitie 12 luni pentru a realiza toate aceste lucrari.

Cladirea actuala a Liceului Pedagogic a fost ridicata la inceputul secolului trecut. Primaria Timisoarei a pus la dispozitie un teren de 8703 m² pe care, intre anii 1902–1903, s-a zidit actualul edificiu. Construita in stil neogotic englez, victorian, dupa planurile arhitectilor Iacob Klein din Timisoara si Leopold Baumhorn din Budapesta, cladirea a costat 385 000 coroane.

Incepand cu anul scolar 1903-1904, in noua cladire a functionat Scoala Superioara de Fete. In 1916 scoala se reorganizeaza, devenind liceu de fete cu predare in limba maghiara.

Dupa desavarsirea unitatii nationale romanesti si constituirea Romaniei Mari, in aceeasi cladire incepea sa functioneze Liceul romanesc de fete.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Intarziate lucrarile din pacate, dar vor dura mai putin decat amenajarea Parcului Civic sau a Fantanii cu Pesti si vor fi gata inainte de Muzeul Banatului.

    • Când nu ai argumente recurgi la whataboutism. În loc să te documentezi și să afli din ce motive au avut loc aceste întârzieri și de ce primăria nu penalizează această firmă tu ne spui că și alții care s-au perindat pe la conducerea unor instituții au avut întârzieri, adică am ales aceiași Mărie cu altă pălărie doar ca una mai incompetentă de data aceasta. Prin urmare va trebui să ne rectificăm opțiunea de vot la următoarele alegeri.

      • Argumente vrei?
        Liceul Lenau (cel vechi, de pe Gh.Lazar): reabilitare inceputa in 2013 de 2 firme agreate de Robu & Co. In 2019 se cauta o noua firma, caci cele doua au dat chix. In 2022 administratia Fritz continua si finalizeaza lucrarea.
        Robu ar fi rezolvat mult mai repede problema la Carmen Sylva : containerele sali de clasa ar fi fost instalate inca de joia trecuta!

        • In mintea unii sugaci tăierea panglicii unui lucru care avea finantare este o realizare!
          Smenul tras de Lascău cu un apartament de peste 100 m² la preț de garsonieră în buricul târgului este normal!

  2. Pentru un lucru bine făcut este nevoie de timp! Ține-o tot așa, Dominic!

    • Da, mai ales dacă vorbim de o firmă prietenă care are o denumire cu rezonanță germană.

  3. Avem administratia care a reabilitate peste 5 scoli sau licee istorice din oras dar da a facut „doar” 50 la suta, moama ce nasol e Fritz…. robu e perfect, hai inapoi robu sa dai goluri si sa mai betonezi si restul strazilor istorice.

  4. au construit-o in doi ani si astia nu sunt instare sa o zugraveasca din nou in 3…. cam asta e diferenta intre ce oameni erau la primarie atunci si ce panarame sint acum….indiferent ca vorbim de prezentii, fostii sau viitorii in functie…

    • Foarte bine, măcar se face, nu ca pe vremea celorlalte administrații in care dura mai mult de 5 ani orice proiect.