Au alergat sa opreasca valvatai in camp si de 5 ori pe zi, vremuri de foc pentru pompieri in Timis. Peste 100 de hectare de vegetatie si culturi agricole, mistuite de flacari

TIMISOARA. Inceputul lunii iulie a fost unul nebun pentru pompierii din Timis. Pe langa interventiile la diferite accidente si salvarea de vieti, acestia au avut de stins zeci de incendii de vegetatie.

CITESTE SI: Le-au dat trezirea. Zeci de perchezitii la contrabandisti facute de politisti in Timis si alte doua judete

53 de interventii numai la incendii de miriste si vegetatie uscata in primele 11 zile ale lunii iulie au numarat echipele ISU Timis.

In urma acestor incendii  au fost afectate peste 130 de hectare de miriste si vegetatie uscata.

In multe cazuri flacarile s-au extins si la culturile agricole, arzand peste 50 de hectare de grau, 7 de secara si 5 de orz. Focul a cuprins si copaci si pomi fructiferi, baloti de fan si butasi de vita de vie.

CITESTE SI: Cimitir inconjurat de flacari, zeci de hectare de culturi agricole mistuite de foc in Timis. Pagubele sunt uriase. Video 

Pe langa aceste pagube financiare suferite de fermieri, incendiile de vegetatie si miristi sunt foarte daunatoare mediului, deoarece determina poluare aerului prin fumul rezultat, saraceşte solul de materie organica iar microfauna solului este distrusa. De asemenea, arderea miristilor omoara zeci de animale anual si distruge habitatul natural al acestora„, transmit reprezentantii ISU Timis.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ca au alergat este foarte bine problema este cit de repede au facut o si cel mai mult conteaza cit de repede sting incendiile.
    Si eu cred ca acesta este obiectul muncii a acestor pompieri,doar pentru aceste activitati sint platiti si sint platiti foarte bine.
    Cind s au angajat trebuiau sa stie la ce sa se astepte,trebuiau sa stie ce asteptari are populatia de la ei.

  2. altfel, 70% din ce gasim in magazine e import, mai rau ca dupa razboi! Cu siguranta au fost “aprinse“ de “canicula”. Interesant cum doar culturile se aprind si buruienile nu se aprind..