Au fost puse in vanzare biletele pentru expozitia ‘Brancusi: surse romanesti si perspective universale’ de la Timisoara

TIMISOARA. A mai ramas o luna de zile pana la debutul expozitiei eveniment a programului Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii – Brancusi: surse romanesti si perspective universale’.

Gazduita de Muzeul National de Arta din Timisoara in perioada 30 septembrie 2023–28 ianuarie 2024, expozitia este finantata de Consiliul Judetean Timis si este organizata de catre Muzeul National de Arta Timisoara, Fundatia Art Encounters si Institutul Francez din Romania. Este unul din cele mai asteptate evenimente ale acestei toamne in Europa Centrala si de Est si punct culminant al programului cultural Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii.

Incepand de luni, 4 septembrie, biletele pot fi achizitionate de pe site-ul expozitiei „Brancusi: surse romanesti si perspective universale”, brancusi-2023.info., unde pot fi gasite si o multime de informatii legate de viata si operele marelui artist.

Pentru a beneficia de o experienta placuta de vizitare si pentru siguranta lucrarilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, in limita disponibilitatii. Pe langa biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, in fiecare dimineata, si un numar de bilete pentru ziua respectiva, care pot fi achizitionate direct de la casieria Muzeului National de Arta Timisoara.

Tipuri de bilete:

• Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” – 88 RON;
• Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” si toate celelalte expozitii MNArT – 100 RON;
• Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru studenti (cu carnet de student) – 22 RON;
• Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 RON;
• Gratuit pentru jurnalisti, presa scrisa si media (cu acreditare prealabila), prescolari si elevi, precum si profesorii sau invatatorii insotitori (1 insotitor la 10 prescolari/elevi), angajati ai muzeelor publice din Romania, membri ai asociatiei ghizilor acreditati din Timisoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilitati si insotitorii lor;

Toate veniturile rezultate din vanzarea de bilete vor merge catre Muzeul National de Arta din Timisoara pentru sustinerea infrastructurii si proiectelor acestuia.

Am spart gheața și am cumparat primul bilet la Expozitia Brancusi! Sunt nerabdator sa admir opera marelui artist si va invit sa va alaturati acestui eveniment care reuneste, pentru prima data dupa 50 de ani, sculpturi emblematice din perioada de maturitate a artistului, de la mari muzee ale lumii, precum Centrul Pompidou sau Tate Gallery, dar și din tinerețea acestuia, din colecții muzeale și private din România. Sunt mandru ca il aducem acasa pe marele Brancusi printr-un parteneriat de succes intre administratia judeteana si mediul privat.„, transmite presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica.

Expozitia va fi deschisa dupa urmatorul program:

30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024
Miercuri – duminica: 10:00 – 20:00
Luni si marti, precum si in zilele de 24–26 si 31 decembrie 2023 si 1–2 ianuarie 2024: inchis

Pentru vizitatorii romani si straini aflati in Timisoara, aceasta expozitie reprezinta o ocazie unica de a descoperi si admira operele unui artist care a reusit sa valorifice patrimoniul cultural al tarii sale, impregnandu-l cu valori universale.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Lasă-ne, uică, cu Brâncuși ăsta, cine o mai fi fost și el! Vrem expoziția cu specific local ”Dan Negru & Monica Țațoiu”, pentru noi, bănățanii, asta vrem!

  2. Ce vrei ma? A vrut sa merga acasa la oltenii lui, dar toti erau aici. Ce sa faca bietul om? A venit si el. Un oltean in plus ori in minus nu mai conteaza. Macar de-ar fi mai multi ca el si nu ca restul.

  3. La 88 lei, nu multumesc. De unde ati scos pretul asta prohibitiv, mult peste pretul de la Muzeul Vaticanului sau Louvre.

  4. @marius
    Nem, ceacea marius, am înțeles că Brâncuși a declarat că nici nu o auzit de Banatustan și nu o vrut, a zis că stă foarte bine la Museum of Modern Art din New York, la Paris, la Tg. Jiu, la Craiova, dar s-or milogit ai noștri agevărați să vină (”că_capitală culturală”, ”că_campanie de promovare”, ”că”, ”că” și iarăși ”că”…) , ca să mai ridice nivelul cultural al bănățanilor peste numărul gradelor răchiei, să mai umple gaura kurtos-kalacs-ului din spatele fruncei. .. Dar tu ți-ai pus fruncea la treabă (treaba mare!) și zici tu bine ce zici, mai ales că, la fel ca oltenii, nici italienii nu sunt tăți ca Michelangelo, nici spaniolii nu sunt tăți ca Picasso, nici francezii nu sunt tăți ca Rodin, numai noi, bănățanii, suntem TĂȚI ca Dan Negru și Monica Țațoiu, că de-aia suntem fruncea!

  5. Brancusi: „V-am lasat săraci și proști, m-am întors, v-am găsit și mai săraci și mai proști”. Succesuri tuturor.

  6. @CANAL
    Tu l-ai citat pe uica Ghio Brancusi din Becicherecu Mic (judetul Timis), dar aici e vorba de Constantin Brancusi din judetul Gorj, adica e vorba de un alt Brancusi, unul „putin” mai mare si mai important.

  7. @banatzanu din canal – Exact, din Gorj, acolo unde s-a intors. Nici eu nu puteam sa scriu mai elocvent decat tine. Succesuri.

  8. @CANAL
    Uica CANAL, tu pricepi ce citesti?! Nu prea… Iti spuneam ca vorba aia cu „V-am lasat săraci și proști,…” este a banateanului Ghio Brancusi din Becicherecu Mic. Tu il confuzi pe Constantin Brancusi din Gorj, despre care e vorba in articol, cu ceacea Ghio Brancusi din Timis, care propteste carciuma din Becicherecu Mic, ca sa nu se darame. Hai, fii mai atent data viitoare!