Au inceput demolarile la vechea cladire a Clinicii de Balneologie din Timisoara. Se ridica un corp nou si se reabiliteaza intregul spital cu bani europeni

TIMISOARA. Au inceput lucrarile pentru “Extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Timisoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, prin demolare partiala si extindere orizontala si verticala„, proiect cu o valoare de aproape 13 milioane de lei, finantat din fonduri europene.

CITESTE SI: Plan Rosu de interventie dupa un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gataia. Aproape 50 de pompieri din Timis au intervenit. Foto 

Pana in prezent au fost executate lucrari de desfacere si demolare, dupa ce spatiul a fost eliberat si s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari.

Proiectul de reabilitare vizeaza Corpul B, construit in anii 1960, destinat activitatilor de ambulatoriu si avand o suprafata construita de 1560 mp.

Lucrarile vizeaza desfacerea si demolarea partiala a zonelor cu cabinetele de electroterapie si sectia de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care sa respecte normele necesare institutiilor spitalicesti; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare si legatura cu corpul A; extinderea pe verticala, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultatie, legatura cu corpul A, lift exterior; o extindere noua, cu doua etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultatie, sali de tratament, vestiare, grupuri sanitare, avand la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi functiuni spitalicesti. Corpul de cladire isi va pastra rolul actual de ambulatoriu si se va realiza o intrare principala din exterior, care va permite accesul direct in ambulatoriu al persoanelor cu dizabilitati si accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimba instalatiile interioare si retelele de utilitati si vor fi achizitionate dotari medicale si mobilier.

La finalul lucrarilor, noua cladire va fi din nou racordata la reteaua de alimentare cu apa termala.

Contractul de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 pentru lucrarile de la Clinica de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie au fost semnate pe 10 septembrie 2019. In noiembrie 2020, Primaria Municipiului Timisoara a lansat licitatia pentru desemnarea constructorului. Aceasta a fost castigata, in luna mai 2021, de catre SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, cu o oferta in valoare de 12.880.071 lei, fara TVA. Durata de executie a lucrarilor este de 21 de luni. Va reamintim, aceeasi firma de constructii s-a ocupat de reabilitarea fatadei Operei din Timisoara.

Primaria Timisoara pregateste si documentatiile necesare pentru reabilitarea corpului A de cladire.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.