Au tras un semnal de alarma, au desenat harti, au facut jocuri si au stat de vorba cu timisorenii. ‘Ape subterane – Faceti vizibil invizibilul’, campania demarata de doi profesori de biologie din Timisoara si de elevii lor

TIMISOARA. Ziua Mondiala a Apei, sarbatorita pe 22 martie in fiecare an, urmareste concentrarea atentiei asupra importantei apei.

Tema din acest an „Ape subterane” a atras atentia asupra resursei de apa ascunsa, care a fost intotdeauna extrem de importanta, dar nu e pe deplin recunoscuta in elaborarea politicilor de dezvoltare durabila.

CITESTE SI: Incep simularile examenelor nationale. Mii de elevi din Timisoara si din judet participa la probe

Profesorii de biologie Adrian Balog si Eva Boros de la Liceul Nikolaus Lenau si elevii lor au vorbit despre rolul vital al apelor subterane in sistemele de apa si canalizare, agricultura, industrie, ecosisteme si adaptarea la schimbarile climatice, in cadrul unei campanii pe care au initiat-o de Ziua Mondiala a Apei.

Dascalii si copiii au iesit pe strazile din zona centrala a orasului si au completat impreuna cu timisorenii o serie de  chestionare ce releva date si informatii care vor completa mesajul.

Explorarea, protejarea si utilizarea durabila a apelor subterane va fi esentiala pentru supravietuirea si adaptarea la schimbarile climatice si pentru satisfacerea nevoilor unei populatii in crestere, au transmis initiatorii campaniei de constientizare.

 

Si scolarii din clasele primare ale Liceului Nikolaus Lenau au facut parte din proiect. Micutii coordonati de profesoara Andrada Mazilu au desenat harti conceptuale despre rolul indeplinit de apa in natura, au citit povestiri legate de apa si au facut jocuri. Cei mici s-au intrecut si in proverbe despre apa.

Ziua Mondiala a Apei se sarbatoreste in fiecare an in 22 martie. Aceasta data a fost stabilita in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru mediu si Dezvoltare, in 1992, la Rio de Janeiro.

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor si de a pune in adevarata lumina rolul, indatoririle si responsabilitatile celor cu atributii in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.