Autostrada Timisoara – Belgrad, intr-o noua etapa. Ce procedura de 3 milioane de euro a pornit CNAIR

TIMISOARA. Adus si readus pe tapet de ani buni, proiectul unei autostrazi care sa lege Timisoara de Belgrad parea sa ramana un vis indepartat.

CITESTE SI: Veste buna pentru mii de soferi. Largirea la 4 benzi a drumului dintre Timisoara si Mosnita ar putea incepe in scurt timp. Proiectul a scapat de inca o piedica 

In noiembrie, la Varna, in cadrul unei declaratii de presa comune cu presedintele sarb, Aleksandar Vucic, si cu premierii bulgar, Boyko Borissov, grec, Alexis Tsipras, si israelian, Benjamin Netanyahu, premierul Romaniei Viorica Dancila anunta ca soseaua de mare viteza s-ar putea concretiza.

Proiectul privind drumul de mare viteza Timisoara – Pancevo este sustinut la nivel politic de ambele parti si suntem increzatori ca el se va concretiza in viitorul apropiat. La nivel tehnic, a fost stabilit calendarul pentru implementarea etapei de reavizare a studiului de fezabilitate”, spunea atunci Dancila.

Iata ca zilele acestea, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Timisoara – Moravita.

CNAIR a depus spre licitare intocmirea documentatiei pe aplicatia de finantare nerambursabila cuprinsa in Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

„Obiectivul general al proiectului, ca parte din reteaua TEN-T Globala, este imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in Uniunea Europeana, contribuind astfel la dezvoltarea pietii interne cu scopul de a crea conditii pentru cresterea volumului investitorilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene”, se arata in anuntul CNAIR.

Valoarea totala a proiectului este de 14.693.042,97 lei, adica aproximativ 3 milioane de euro, din acesti bani 75% reprezentand contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, adica 9.303.768,38 lei, iar 25% contributia Romaniei, respectiv 3.101.256,12 lei. Restul de 2.288.018,47 lei sunt cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

Firma care va castiga licitatia va avea la dispozitie 32 de luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Toate detaliile AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. daca totul decurge bine in 3 ani termina studiul…deci jumatate din populatia prezenta a Romaniei urmeaza sa moara din cauze naturale inainte sa fie finalizata autostrada.

  2. E normal si firesc sa se construiasca, de atatea ori am atras atentia ca face parte din reteaua TEN-T si ca UE ne da bani nerambursabili, facand parte din coridoarele europene.

    Si Lugoj-Calafat face parte din reteaua TEN-T, alaturi de calea ferata Arad-Calafat care trece pe la noi. In loc sa se concentreze pe implementarea autostrazilor si cailor ferate pentru care avem finantare europeana nerambursabila asigurata, se pare ca agenda Guvernului a avut alte prioritati, drumuri expres Craiova-Pitesti, modernizarea caii ferate Oradea-Cluj and some crap bullshit.

  3. ” Studii de fezabilitate”, realizate de totii nepotii, care nu cred ca au alta opotunitate.

  4. Nu se va face nici după anul 2300…. INVESTIȚIILE pe fonduri de care o fi ele nu pot fi fraudate …. DACĂ nu se poate fura , nu se va EXECUTA !!!!!

  5. Concluzia:peste 20 de ani o sa fie gata.