Avarie la Colterm. Mii de oameni din Timisoara raman fara apa calda

TIMISOARA. Apa calda va fi intrerupta luni, 12 august in Calea Aradului, Calea Lipovei, Torontalului si in zona Dacia – Circumvalatiunii, din cauza unei defectiuni la reteaua de termoficare a Colterm.

Sunt afectati locuitorii de pe strazile:
– I.Cuza,
– Calea Aradului,
– Brandusei,
– Circumvalatiunii,
– Sever Bocu,
– Libelulei,
– Stelelor,
– Teiului,
– Timis,
– Torontalului,
– Intr. Zanelor,
– Burebista

In total, 90 bransamente sunt vizate, transmit reprezentanții Colterm

La finalizarea lucrarilor, apa ar putea fi tulbure pentru o scurta perioada de timp, astfel ca nu se recomanda folosirea acesti ape in scopuri menajere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce mi-e Nicusor, ce mi-e Fritzysor. Inainte, nu inapoi. Daca nu au „miticii” apa calda, de ce sa aiba timisorenii?

    „Vom transforma Colterm într-o companie locală nouă, având ca domeniu principal de activitate producerea de energie electrică în sistem de cogenerare sau trigenerare.”(Fritzy, cca 2019)

    Trigenerare.. prin privatizare, dar nu cumva sa ramana „investitorul” cu tevile pe cap, doar sa taxeze „la pretul pietei” dupa ce e retehnologizat gata, desigur.

    Revolutia bunei guvernari🤡🤡

  2. Așa se întâmplă când lucrurile sunt la comun, centralizat și sunt vulnerabile la single point of failure. Desigur că duamna Ursula și cei care iau lumină de la Bruxelles cred în astfel de utopii care nu se pot ridica la exigentele de confort ale fiecărui cetățean astfel că dacă nu scăpăm de asemenea indivizi ne vom reaminti pe propria piele de binefacerile comunismului.

    • Si alternativa ta care e? Panouri fotovoltaice individuale? La bloc?🤡 😁🤡 Sa nu-mi spui centrale individuale pe gaz eventual amestecat cu hidrogen(verde🤡) ca nu pot sa rad acum, ma scapa si nu sunt aproape de vreo toaleta😁. Intotdeauna multe lucruri vor fi la comun, de la o hidrocentrala, la o centrala atomica, la o autostrada, la un spital, la o exploatare miniera etc Dar pentru ca „la comun”-ul asta sa functioneze, trebuie sa ai o democratie, nu o prostocratie. Cand domenii strategice sunt private(nu mai zic cand sunt detinute de firme straine care „optimizeaza fiscal” jumatate din PIB-ul Romaniei) nu ai niciun control nici cat se produce, nici la ce pret se vinde etc. Aici nu vorbim de „economia” de piata a lui Adam Smithde secol XIX unde era vorba de cine cati cartofi vinde si cum se reprofileaza el anul urmator pe castraveti, stii?. Si nici de economie de subzistenta in care fiecare are un hectar, o vaca, niste gaini si niste… panouri fotovoltaice🤡😁🤡😁🤡
      La Oradea am auzit ca functioneaza „la comun”-ul asta, atata ca aia se cearta pe repartitoare. Pai se poate sa nu se certe lumea pe ceva? Nu s-ar simti bine daca nu s-ar certa. Dar tot nu se ingramadesc sa-si puna centrale individuale, stii?🤡😁🤡😁

      Democratia cu prosti e prostocratie, stii?

      • Numai naivii pot crede că hidrogenul este o soluție pentru că randamentul este catastrofal. Oricum metanul este după hidrogen cel mai puțin poluant combustibil, disponibil și la preț rezonabil, restul sunt povești. Ce crezi că se va arde la Colterm cu toată retehnologizarea lui? Tot metan în cel mai bun caz dacă nu și alte tipuri de combustibili mai poluanți. La comun este tot timpul un dezastru și asta devine evident la blocurile noi care au centrală pe scară și au ocupate doar un număr redus de apartamente, acum scalează asta la nivel de oraș. Trebuie să stai câteva nopți în frig să se pornească măgăoaia, să te mai prindă o răceală, lucruri de genul. Când vine un val de vreme mai caldă și iar se oprește și se ia de la capăt. Asta ca să nu mai zic că primești apă rece la preț de apă caldă până se încălzește coloana. Astea legate de confort, apoi de infrastructura care trebuie întreținută, de pleiada de directori și sinecuriști care trebuie să își ia dijma cu efort minim și care mai fac și alte învârteli pe banii companiei nici nu are rost să mai discutăm. Asta cu comunul este manipulare tipică colectivismului de tip european, un fel de neocomunism cu parade, că aia e voie și chiar indicat că nu poluează …

        • Tu intelegi ca nu e alta solutie mai buna?

          Si de ce ai sarit peste exemplul pe care ti l-am dat cu Oradea?

          Daca se izoleaza blocurile(cam cat ar costa de apartamentz cam cat instalarea unei centrale termice!?) si se retehnologizeaza Coltermul si se reface tevaraia, e cea mai buna solutie DE DEPARTE. Dar pentru asta trebuie ca societatea sa fie formata din cetateni, nu din bioxizi de clei. Cu bioxizi de clei nicio solutie nu e buna si se duce naibii toata sandramaua.

          • Nu am ce să spun de Oradea pentru că nu cunosc situația de acolo dar probabil că e la fel cum a fost la noi iar acum se ceartă pe repartitoare pentru că și cu acelea sunt cu probleme iar unii ajung să plătească pentru alții. Nimeni nu vrea să își bată capul cu o grămadă de astfel de probleme când poți să te descurci pe cont propriu.
            Asta că nu este altă soluție este o minciuna propagandistică pentru că la Sânnicolau s-a rezolvat situația cu centrale de locuință. Naivii cred că centralizat s-ar arde cine știe ce substanțe miraculoase care nu ar polua dar habar nu au de chimie. În plus avariile se țin lanț și până schimbi rețeaua trebuie să o iei de la capăt. Toată eficiența se pierde în sezoanele cu temperaturi tranzitorii pentru că acele cazane nu operează la randamentul lor maxim și în plus sunt pierderile de pe traseu de care evident că nu vorbește nimeni deoarece nu este convenabil și atunci nu se pune, vorba unui clasic din primărie.
            Acum sigur că dacă vrei să ai populația la mâna statului, încet încet să le iei mai mulți bani decât ar plăti în mod normal pe gaz, sigur că merge metoda asta pentru că îți și asiguri posturi pentru sinecuriști și toți cei care trăiesc de pe urma ăstora vor vota în consecință.

          • Vezi mai jos. Poate ca incearci sa recapitulezi lectia despre formele de asezare umana, care cum se presupune ca functioneaza. Vezi neaparat ce scrie la „oras”

      • Bo….le
        La comun are dreptate omul nimic nu este controlabil..de ce nu se monteaza ceasuri inteligente care monitorizeaza real consumul de gigacalorie..ca sa poata fura unii ca tine si tot ce este la comun ajuta , pungasii si incompetentii sa aiba job-uri bine platite si sa frece menta…asa ca mai taie cu poluarea vrajeala -ue…uitate America de sud Afriica Asia ce masuri de combatere a poluarii au…ZERO…

        • Deoarece ceasurile alea inteligente ar fi mai inteligente decat tine si te-ai simti prost cand te-ai uita la ele. Mai bioxid de clei, ce control crezi tu ca poti avea la bloc care prin natura sa e un mod de a locui in comun sub acelasi acoperis? Tragi tu si familia ta parturi sa ai propriul gaz? Sau cine-ti livreaza tie gazul ala? De cand s-a liberalizat pretul la gaz ca au fost multi dobitoci care au crezut ca va scadea pretul cu asa „miscare” inteligenta, statul(adica toti care olatesc taxe si impozite, adica inclusiv ultimul amarat din ultomul catun) platesc compensare jegosilir care au pus mana pe gazul Romaniei.
          Vai de capul tau de prost fudul care nu stie ca ce olateste el e compensat de la buget. Prostule. Hot poate esti tu, bai bioxid de clei, asta nu inseamna ca toti ceilalti sunt hoti.

          • Când s-a liberalizat prețul la gaz, Colterm a trecut pe cărbune și păcură deci cine a poluat mai mult? Apoi fiecare are opțiune să plătească cât consumă și să consume când vrea, nu să stea la mâna statului iar în caz de defecte cel puțin mai primește căldură de la vecini dar dacă este avarie în tot orașul ca atunci când DoNimic Frig a ținut toți abonații Colterm în frig inclusiv spitalele, practic se împarte sărăcia la toți, adică se atinge vârful gândirii comuniste.
            Iar dacă e să o luăm așa, prețul este subvenționat la gigacalorie deci ar trebui să îl plătească pe cel real și atunci am mai discuta cu amendamentul că nu ai căldură când și la ce parametri vrei. Așa că nu țin minciunile colectiviste decât la cei direct interesați și la naivi.

          • Nu. Centralele de apartament au un randament de kkt. Nu pit genera si electricitate, deci adauga si poluarea produsa pentru a genera acea electricitate care nu se mai produce prin cogemedare.

            Nu vrei tu sa-ti faci si cale ferata oroprie? Dar autostrada proprie? Visul „independentei” energetice e un vis atata timp cat tu iei gazul(pret plafonat, da?🤡🤡😁😁🤡🤡) pe o teava care nu se infige in zacamantul tau personal.
            Stii cat de daunatoare sunt gazele emise de centralele termice? Ia intereseaza-te, si aduna si costurile alea Gandeste-te la un oras cu 100 000 centrale individuale. Nu merge. Vrei independenta? Muta-te la casa si alimenteaza-te de unde stii, iti pui panouri fotovoltaice, acumulatori, pompe de caldura si ce-ti mai permiti. Orasul este oentru optimizare prin trai in vomun, asa au aparut asa se vor mentine. In mimentul in care fiecare vrea masina proprie(macar 2 de familie🤡🤡), centrala proprie, apa potabila proprie(pai nu?😁🤡😁)la oras… doar un bioxid de clei viseaza „independenta la bloc. Nu se poate. Terminati vu prostiile. A, si nu mi-ai zis de ce aia la Oradea nu trec pe centrale individuale. Ia intereseaza-te daca nu stii. Cand ignori parti de realitate cu scuza ca „nu stiu” si te uiti doar la ce-ti sustine pctdv… pai aia nu mai e rationament, e fie prostie, fie manipulare
            Cam pentru cate centrale ajunge gazul? Dar daca vrei sa si produci ingrasaminte? Dar daca nici nu e al tau si vine austriacu si cumpara la un pret pe care tu nu ti-l permiti? Las-o jos, orasul e oras. Muta+-te la sat si nu mai manca kkt cu centrale individuale la bloc.