Avem constructorii, avem si banii, aproape 9 miliarde de lei. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a semnat finantarea pentru modernizarea magistralei de cale ferata Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad

TIMISOARA. Pe repede inainte. Dupa ce saptamana trecuta a fost anuntat si ultimul castigator al licitatiilor pentru cele 4 tronsoane de cale ferata ce urmeaza sa fie modernizata pe traseul Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad, acum a fost iscalita si finantarea pentru reabilitarea infrastructurii.

CITESTE SI: Avem constructor si pentru modernizarea lotului de cale ferata Timisoara – Lugoj pentru ca trenurile sa poata circula si cu 160 km/h. Cele 4 segmente din magistrala Caransebes – Arad vor fi reabilitate de italieni si spanioli cu bani din PNRR 

CITESTE SI: Trenurile vor merge cu 160 km/h prin Timisoara si va fi dublata linia. Italienii vor moderniza calea ferata ce traverseaza orasul. CFR a anuntat castigatorul licitatiei 

CITESTE SI: Vom merge cu trenul cu viteze de pana la 160 km/h. Incepe modernizarea primului tronson de cale ferata de pe Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad, cu bani prin PNRR 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anuntat ca cei 8,77 miliarde de lei alocati prin PNRR reprezinta cea mai mare suma asigurata pentru o asemenea lucrare prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Odata modernizate toate cele patru segmente, pe mai multe portiuni trenurile vor putea atinge viteze de 160 km/h.

Am semnat un contract foarte important de finanțare prin PNRR pentru modernizarea infrastructurii feroviare!
În valoare de 8,77 miliarde lei, contractul va asigura banii pentru modenizarea celor 162 de km ai liniei de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad.
Toate cele 4 loturi ale acestui proiect au deja constructori desemnați, iar contractele pentru proiectare și execuție vor fi semnate după soluționarea contestațiilor:

Lotul 1: Caransebeș – Lugoj
Lotul 2: Lugoj – Timișoara Est
Lotul 3:Timișoara Est – Ronaț Triaj
Lotul 4: Ronaţ Triaj – Arad.

Sumele asigurate prin PNRR vor fi folosite pentru lucrări complexe necesare dezvoltării infrastructurii din sud-vestul țării:
– dublarea liniei de cale ferată pe tot traseul,
– refacerea liniilor și corectarea traseului pentru ca trenurile să poată circula cu viteze de 160 km/h;
– modernizarea gărilor;
– construirea de pasarele pietonale și adaptarea nivelului peroanelor la standardele europene;
– înființarea unor halte de călători în zonele urbane, pentru accesul direct la rețeaua feroviară de transport;
– desființarea trecerilor la nivel sau construirea unor pasaje denivelate.
– construirea a două noi clădiri pentru mentenanță și a unui centru regional de management al traficului și sistem ERTMS.
Modernizarea acestei linii de cale ferată, care beneficiază de cea mai mare finanțare prin PNRR, este inclusă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare 2020 – 2030.
Este un pas extrem de important pentru modernizarea infrastructurii feroviare din vestul țării, care face parte din coridorul european Orient/Est Mediteranean„, a transmis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Va reamintim, in urma licitatiilor organizate de CFR, de saptamana trecuta au fost desemnate toate ofertele castigatoare de pe linia Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad.

Lotul 1, Caransebes – Lugoj castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – SALCEF SPA

Lotul 2 Lugoj – Timisoara Est, castigator licitatie: FCC CONSTRUCCION SA

Lotul 3 Timisoara Est – Ronat Triaj, castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA

Lotul 4 Ronat Triaj – Arad, castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA

Odata cu reabilitarea caii ferate Caransebes-Arad, trenurile de pasageri vor putea circula cu pana la 160 km/h, iar cele de marfa cu 120.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Minți bolnave… Înțeleg sa ii spui Timișeni la gara din Șag dar este absolut aberant la gara din Șagu sa ii spui Șag. Asta cu doua gări nu pot avea denumire asemenatoare este o prostie.

  2. O stire foarte buna. Sa treaca perioada de contestatii si sa vedem constructorii la treaba.

  3. Poate cu ocazia asta se modernizeaza si trecerile la nivel cu calea ferată de prin oras …, sa stai si 5 minute de cand se lasa bariera si pana vine trenul e cam mult totusi la traficul din ziua de azi !!

  4. Este o idiotenie maxima. Oameni fara viziune ne conduc. Acum cand sunt bani, in loc sa desfiinteze linia care taie orasul sau sa o bage in subteran, ei o dubleaza. Ce inseamna asta? Bariere, cozi, trafic sufocat. Idiotilor!

    • Nu este o prostie. Subteran nu va ajunge nici in 50 de ani, asa macar il poti folosi la capacitate mult marita. Subtraversare se poate face și ulterior dacă va fi cazul.

    • Acolo va veni și gara intermediară Timișoara Centru!
      Se lucrează la S.F. aferent. Va avea cca 1 km lungime și 8 linii in paralel (cu sist de macaze aferent)

  5. Am mai avut si banii, și constructor și ani de zile nu s-a făcut nimic. (Autostrada de la Marginea…) ne lipsesc profesioniștii care sa urmărească lucrările. Dar de unde profesioniști, ca la MT sunt 90% pile, mătuși, unchi, nepoate, nepoți, fii și fiice…

  6. Mi.ar placea sa lucrez la unul din aceste loturi in contextul in care sunt inginer CFDP din 1995