Aventuri de Ziua Copilului la Timisoara: prichindeii invata sporturi extreme, in deplina siguranta. Unde se intampla?

TIMISOARA. Peste 100 de copii vor invata ce inseamna aventura, la Muzeul Satului Banatean si la Gradina Zoologica. Micutii vor invata cate ceva despre sporturile extreme, sub atenta supraveghere a specialistilor de la Asociatia Club Sportiv Junior Adventure.

Totul se intampla cu sprijinul Primariei Timisoara, in cadrul proiectului „Aventuri de Ziua Copilului, joi, 30 mai, intre orele 10:00 – 16:00.

„Intr-o lume care se invarte in jurul gadgeturilor electronice, copiii se indeparteaza tot mai mult unii de ceilalti si se indeparteaza si de activitatile in aer liber. Dorim sa le oferim ocazia sa faca miscare in natura, sa descopere placerea jocurilor de echipa si sa ii invatam cate ceva despre sporturile extreme si senzatiile inedite oferite de acestea intr-un cadru organizat si in deplina siguranta”, explica Medana Pop, coordonatorul programelor Junior Adventure.

120 de copii de la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Timisoara se aventureaza in Muzeul Satului Banatean si la Gradina Zoologica. Scolarii au ocazia sa se familiarizeze cu tezaurul cultural, cu unele notiuni de zoologie si biologie, precum si cu notiuni lingvistice, prin joaca si educatie non-formala. Dupa ce vor vizita cele 2 obiective, vor participa la ateliere de aventura: tiroliana sau veverita zburatoare, leagan urias sau paianjenul agatat, slack-line sau pisica pe fir, tir cu arcul sau indienii tintasi, plimbare cu barca sau slalom nautic, jocuri de coordonare in echipe, trambuline si perna cu aer.

„Jocurile si atelierele de aventura urmaresc dezvoltarea relatiilor de prietenie si colaborare, a solidaritatii, a initiativei si imaginatiei creatoare prin activitate sportiva si joc, precum si cresterea respectului si increderii de sine sau depasirea limitelor proprii. Ne propunem si responsabilizarea copiilor cu privire la mediul inconjurator, predarea unor notiuni elementare ale sporturilor pe corzi, a unor notiuni de folclor si zoologie, precum si folosirea limbii engleze, respectiv germane in dialogurile cu ceilalti”, mai spune Medana Pop.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.