Avertisment de la Aquatim pentru clientii din Timis: Apa potabila nu este pentru udatul gradinii

TIMISOARA. Avand in vedere temperaturile crescute si lipsa precipitatiilor din ultima perioada, Aquatim S.A. face inca un apel catre consumatori sa evite utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor. Acest lucru este cu atat mai necesar in sezonul estival, cand creste consumul menajer al apei de la robinet.

CITESTE SI: Noi serii de cursuri autorizate, organizate de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

Acest mesaj nu este o noutate, compania atragand si pana acum atentia ca sistemul de aprovizionare cu apa a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populatiei. Astfel, folosirea de catre unii utilizatori a apei potabile in alte scopuri poate provoca probleme in alimentarea celorlalti clienti din retea. Iar daca, urmare a secetei, s-ar ajunge si la o reducere a debitelor de apa ale sursei, ar putea interveni restrictii in distibutie. Intr-o asemenea situatie de criza, utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor sau a spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza.

Pentru posesorii de gradini exista insa si solutii la indemana, pe care Aquatim S.A. le recomanda. Una e instalarea in gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru un m³ de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui m³ de apa potabila.

Din pacate, de-a lungul timpului s-au depistat insa si cazuri in care unii utilizatori au apelat la o metoda necinstita, incercand sa ocoleasca contorul societatii pentru a nu inregistra consumul real de apa potabila. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea retea, reprezentantii Aquatim S.A. reamintesc ca o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.