Baloo de Banat. Imagini amuzante cu un urs scarpinandu-se de un copac, precum vedeta din Cartea Junglei. Video

Momente hazlii au fost surprinse intr-o padure din Muntii Banatului de o camera video montata de administratorii de la Ocolul Silvic Teregova.

CITESTE SI: Copii, poftiti la bordul unui vaporas si in tramvaiul turistic, in Saptamana Altfel, la Timisoara! Surpriza STPT 

Imaginile infatiseaza un urs care, aidoma celebrului sau confrate din cartea Junglei, Baloo, se scarpina de un copac.

Ursii apelează la această metoda, scarpinatul de trunchiurile rasinoaselor, pentru ca ‘operatiunea’ ii ajuta la deparazitarea blanii.

Potrivit statisticilor, in padurile din Caras Severin erau in urma cu un an aproape 60 de ursi.

Urs într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Teregova

Imagini amuzante cu un urs care se scarpină de un arbore într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, filmarea fiind realizată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată de colegul nostru Petru Stoicănescu.Urșii apelează la această metodă, scărpinatul de trunchiurile rășinoaselor, pentru că rășina îi ajută la deparazitarea blănii. Specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul fauna. Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin oferă faunei un habitat sănătos, cu toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Urșii au habitatul în pădurile întinse și liniștite de munte și cele dese din zonele deluroase, având un teritoriu larg care include zone dense, unde își amenajează vizuina sau culcușul de iernat, unde se retrage în timpul somnului de iarnă. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, în special cel oflactiv. Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova. Credit video: Petru Stoicanescu, Direcția Silvică Caraș – Severin***** Funny brown bear into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură#România #Natură #Forests #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 15 martie 2019

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte frumos . Totusi ramane o intrebare . Ursii nu mai hiberneaza ?