Balul Vienez de la Timisoara va invita la vals! “Alles Walzer!”

Timpul trece , iar peste Timisoara se asterne magia Balul Vienez, care bate la portile Muzeului de Arta, in data de 6 decembrie.  Organizatorii acestui eveniment de poveste s-au gandit la toate detaliile si pentru ca au mai ramas doar  cateva zile pana la Bal, vin in intampinarea  invitatiilor cu cateva sugestii despre eticheta si stilul nobil al vestimentatiei.

“Din respect pentru traditia vieneza a balurilor organizatorii impun Balului de la Timisoara cel mai inalt rang al tinutelor – ” black and white tie”. Este o oportunitate unica pentru toti cei prezenti de a se bucura de extravaganta fracului, acompaniat de distinctia si feminitatea rochiilor de bal

Domnii vor purta frac negru, pantaloni negri adecvati fracului, sunt preferate bretelele- curelei, pantofi negri lac cu talpa de piele, papion alb, vesta alba si o camasa alba cu guler pentru papion. Materialul preferat pentru camasa vesta si papion, este marcella, o tesatura din bumbac texturata.
Tinuta se completeaza cu manusi albe si batista de matase pentru buzunarul exterior al hainei. Cei dornici sa rememoreze timpurile de odinioara isi pot face apartitia purtand joben. De asemenea distinctiile si medaliile oficiale isi au prin traditie un rol bine inradacinat in tinuta de bal. Ceasul de buzunar se bucura in aceasta seara de o mai mare pretuire decat orice tip de mecanism purtat la mana.

Doamnele vor purta rochii de seara lungi pana in podea, evitand rochiile scurte. Croiul rochiei de seara va fi adaptat unui pas de dans leger, de asemenea pantofii trebuie alesi in asa maniera inca sa permita miscarea fluenta pe care o solicita valsul. Este relevanta in acest sens o marime moderata a tocului si evitarea talpilor din cauciuc.

Programul muzical al balului este in exclusivitate format din vals vienez, vals lent, polka, quadril. Este de preferat o minima indemanare in executarea miscarilor pe care le presupun aceste dansuri de societate.

Seara de dans este deschisa de catre comitetul balului din care fac parte perechile de debutanti. Acestea vor performa in exclusivitate. Publicul general este invitat sa se alature prin traditionala urare: „Alles Walzer!

Invitatiile de dans se fac aproape in exclusivitate de catre domni, prin plecaciunea caracteristica adresata doamnei care raspunde prin reverenta. Traditionalistii vor putea aborda invitatia prin sarutul mainii doamnei. In cazul in care doamna este insotita, se va cere in mod politicos ingaduinta partenerului. Este de dorit a se evita invitatiile adresate doamnelor necunoscute. Partenerii de dans vor aborda si vor parasi intotdeauna impreuna spatiul de dans, perechile care au mai multa indemanare valseaza spre exteriorul spatiului. Deplasarea la valsul vienez se face in sens invers acelor de ceas”, afirma Av. Ioana Hategan,initiator si organizator al Balului Vienez de la Timisoara, zambind, parca transpusa deja, in mijlocul Balului Vienez.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.