Too much food.
In Banat se spune ca ‘cea mai gustoasa leguma e porcul’ si, mai mult decat atat, este de notorietate ca in aceasta parte a tarii se prepara cele mai grozave bunatati din carne, iar romanii de pe aceste meleaguri sunt mari gurmanzi.
Multi nu se dau in laturi nici de la mancarea de tip fast-food.
Recent insa, Banatul a intrat, in mod surprinzator, pe prima pozitie intr-un top al regiunilor din Romania unde se mananca cel mai sanatos si unde legumele si fructele, precum si mancarea preparata cat mai putin termic, sunt cele mai apreciate si consumate.
7 din 10 romani identifica stilul de viata sanatos cu consumul de fructe si de legume si aproape jumatate cu alimentele naturale, cat mai putin procesate, iar femeile apreciaza intr-o mai mare masura alimentatia sanatoasa comparativ cu barbatii, potrivit unui studiu realizat de GfK, citat de zf.ro.
Aproape trei sferturi dintre femei spun ca este important consumul de fructe si legume fata de doar doua treimi dintre barbatii care cred acelasi lucru. De asemenea, 52% dintre romance vad beneficiile consumului de alimente proaspete, cat mai putin procesate sau gatite, in comparatie cu 46% dintre reprezentantii sexului masculin, mentioneaza GfK.
Situatia pe regiuni ale tarii arata ca locuitorii din Banat – Crisana – Maramures acorda mai multa atentie alimentatiei, aproape 80% definesc stilul de viata sanatos prin consum de fructe si de legume si 57% prefera produsele proaspete, naturale.
La polul opus se afla dobrogenii, cu cei mai putini fani declarati ai fructelor si legumelor – 67% – si bucurestenii, care nu pun prea mult sanatatea pe seama alimentelor proaspete, cat mai putin procesate sau gatite – doar 37%. in schimb, 7 din 10 locuitori ai Capitalei considera ca exercitiile fizice au un aport important asupra sanatatii, iar 6 din 10 fac miscare in mod regulat.
GfK a realizat un studiu asemanator in 23 de tari la nivel global. Astfel, rezultatele arata ca romanii se aliniaza tendintelor globale in materie de stil de viata sanatos la capitolele sport (57% global, fata de 58% local) si alimentatie sanatoasa (59% global, ca si la nivel local).
Diferente apar in ceea ce priveste odihna care este mai mult pretuita la nivel global, de 66% dintre respondenti fata dintre de 37% dintre romani.
Studiul a fost realizat de GfK Romania pe un esantion de 1.000 de respondenti din toata tara, cu varsta de peste 15 ani, metoda folosita fiind cea a interviurilor fata in fata.
Pareri
Banatu – i fruncea intestinului ?
Ii capu matzului !