Bani prea putini pentru TM2021. Recomandarile juriului de monitorizare pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana

TIMISOARA. Dupa vizita din luna iunie, juriul de monitorizare a TM2021 a emis o scrisoare de recomandare in care sunt mentionate toate problemele cu care se confrunta Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021.

CITESTE SI: Parcurile din Timisoara care se transforma in adevarate gradini botanice. Vor fi sadite mii de flori si plantati o multime de arbori 

Astfel, principala problema se refera la lipsa banilor pentru proiect, aceasta, desi, atat autoritatile locale, judetene si nationale au anuntat ca reprezinta o prioritate Capitala Culturala.

Bugetul general investit in cadrul proiectului TM2021 ECOC in 2017 a fost de doar 0,6 milioane de euro, insemnand ca doar 25% din bugetul de 2,5 milioane de euro anuntat in dosarul de candidatura au fost asigurati. Pentru anul 2018 s-a facut o imbunatatire minora cu privire la fluxul de bani din Municipiul Timisoara, in timp ce MCIN se afla inca in faza adaptarii procedurilor de alocare de fonduri. Contributia Judetului Timis este de asemenea mai mica decat cea indicata in dosarul de candidatura„, se arata in scrisoarea de recomandare a juriului de monitorizare.

CITESTE SI: Cu bicicleta pe carari de munte, in Timis. Hai sa te bucuri de peisaje spectaculoase, pe doua roti, la un concurs de ciclism 

Juriul a mai recomandat, printre altele, recrutarea de personal, dar si continuarea colaborarii cu municipiul Arad.

Scrisoarea de recomandare poate fi citita AICI!

Juriul si-a exprimat increderea in capacitatea Asociatiei TM2021 de a implementa proiectul, iar autoritatile publice prezente la intalnirile Comisiei au dat asigurari ca mecanismele financiare si fluxul de bani vor fi imbunatatite. Toti cei prezenti au inteles ca Timisoara 2021 nu e doar un proiect al orasului, ci unul de importanta nationala si europeana. Asociatia va fi in masura sa puna in aplicare proiectul intr-un mod mai alert odata ce fluxul financiar va fi constant si asigurat si de catre Ministerul Culturii si isi doreste sa reformeze organizatia la nivel de membri, consiliu director, iar la nivelul echipei executive prin recrutari, conform planurilor din dosarul de candidatura. De asemenea, asociatia va lansa un apel deschis la propuneri de proiecte, odata ce procedurile si dreptul de a organiza o asemenea competitie vor fi clarificate cu Primaria Municipiului Timisoara. Este foarte important ca toate autoritatile publice au fost de acord sa sprijine proiectul pentru ca anul 2021 sa fie unul de succes”, a declarat Simona Neumann, director executiv al Asociatiei Timisoara-Capitala Culturala Europeana.

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Esec peste esec de la cei care conduc orasul asta

  2. Aici nu mai este vorba de „isicuri” (esecuri).
    Este vorba de o sabotare crasa a Timisoarei (ghimpe in ochii „multora”) bazat pe principiul „si batuti, si f–ti, si cu banii luati (pardon, furati)”. Pacat ca nu este posibila schimbarea legislatiei privind banii care ar trebui sa ramana la cei cei produc. Cu o astfel de schimbare nu va fi nimeni de acord, indiferent de „culorile curcubeului politic”; ce s-ar intampla cu „saraca capitala” (si altii) daca ar ramane fara banii „provinciei”?