Banii pentru reteaua de incalzire sub gazonul Stadionului Dan Paltinisanu nasc controverse intre asociatii clubului ACS Poli

TIMISOARA. 100.000 de euro costa realizarea unui sistem de incalzire sub gazonul de pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara. Lucrarea trebuie facuta in urmatoarele luni, pentru ca altfel pierdem licentierea pentru urmatorul sezon fotbalistic. De unde vor fi scosi acesti bani?

Primarul Nicolae Robu declara ca ACS Poli ar trebui sa se descurce cu banii pe care ii primeste de la Consiliul Local si de la cel Judetean ca sa acopere si lucrarea.

Pe de alta parte, proprietar al stadionului, Consiliul Judetean Timis, a anuntat chiar joi, prin liderul sau Titu Bojin, ca vor fi facute mai multe modernizari la arena Timisoarei in acest an, lasand sa se inteleaga ca la una dintre rectificarile de buget s-ar putea aloca banii necesari.

O sa facem imbunatatiri, anul acesta, pentru eficientizarea terenului de la stadion, dar ne vom limita la aceste investitii“, a declarat joi presedintele CJT Titu  Bojin, care a precizat ca se refera tocmai la realizarea instalatiei. A adaugat insa si amenajarea uneia de stropire cu apa si nisip, ceruta de Federatia Romana de Fotbal.

O zi mai tarziu, vineri, primarul Nicolae Robu a declarat ca reteaua de stropire nu e necesara, insa cea de incalzire se va putea face cu banii primiti de club in mod curent.

Trebuie sa asiguram acum, in regim de urgenta, o retea de incalzire a gazonului, pentru conditii de licentiere. Asta este obligatoriu, chiar am discutat cu presedintele clubului, cu presedintele CJT si am convenit ca aceasta amenajare – realizarea retelei de incalzire a gazonului, sa fie facuta de catre club. Pentru ca atunci cand depunem dosarul de licentiere pentru sezonul 2014 – 2015, trebuie sa facem dovada ca deja e contractata executia si pana in iulie se va incheia modernizarea si trebuie sa vina o inspectie. Daca nu, trebuie un contract cu un stadion care are… cel mai aproape de noi ar fi Medias. Nu facem irigare automata, pentru ca aia ar insemna sa rascolim tot gazonul. Or, Dan Paltinisanu este un stadion care are un drenaj exceptional, eu cred ca este cel mai bun din tara, pentru ca n-am vazut niciunde o stare mai buna a unui teren de joc dupa ploi care au durat ore in sir. Aici n-a fost niciodata nevoie sa se intrerupa un meci din cauza ca nu mai batea mingea, nu este cazul sa intervenim. Investitia o face clubul, costa cam pana in 100.000 de euro„, a subliniat Nicolae Robu.

Clubul ACS Poli Timisoara isi asuma lucrarea

Presedintele  lui ACS Poli, Florentiu Staicu spune ca gruparea timisoreana va efectua lucrarile de la stadion, asa cum i s-a solicitat. „O sa facem noi lucrarile pentru sistemul de incalzire. Erau doua variante: sa executam doar o crestare a gazonului pentru a intoduce instalatia sau sa se decoperteze complet si sa se ia de la zero si cu un nou strat de gazon. S-a discutat si s-a ales prima varianta, asta si pentru ca in cazul celei de-a doua trebuia introdusa si irigarea automata, care nu se impunea neaparat avand in vedere ca in momentul de fata gazonul e solid si e foarte bine drenat si bineintes, a doua varianta impunea si costuri mai mari. Nu noi am decis, asa s-a stabilit, ca trebuie sa ne ocupam deocamdata doar de lucrarile pentru sistemul de incalzire. Le vom face si o sa vedem cum o sa ne descurcam cu bugetul pana la finele anului”, a spus Staicu.

Conducerea lui ACS Poli va incepe in cel mai scurt timp demersurile pentru contractarea firmei care va efectua lucrarile de la Dan Paltinisanu. „O sa facem o ofertare si o sa alege o firma. Piata nu este foarte mare in acest sens si se cam stiu firmele care au efectuat astfel de lucrari si au avut rezultate bune. Vrem sa semnam contractul pentru a-l avea in dosarul de licentiere si cand programul echipei ne va da ragazul necesar vom demara lucrarile. In cea mai scurta varianta ar fi vorba, din cate am inteles de zece zile in care se va lucra efectiv la instalatia de incalzire si apoi inca trei saptamani pentru a se reface gazonul”, a mai spus Staicu.

 

 

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.