Bataie de joc la Timisoara: Balta Lamaita e mai murdara ca inainte, muncitorii au oprit lucrarile! FOTO!

TIMISOARA. Oaza de verdeata cu o balta pe care sa se plimbe lebedele, cu sezlonguri si zone de relaxare. Asta le-au promis autoritatile locale timisorenilor care locuiesc in zona Freidorf-Andreescu, langa Balta Lamaita. Mizeria de pe balta ar fi trebuit curatata deja, insa zona s-a transformat toata intr-un adevarat santier, iar firma care a castigat licitatia ar fi intrerupt lucrarile, se plang timisorenii care locuiesc acolo.

CITESTE SI: Lacul lebedelor in Timisoara? Unde vom sta pe sezlonguri sa admiram gratioasele pasari? FOTO!

O cititoare opiniatimisoarei.ro sustine ca muncitorii isi bat joc de localnici, dupa ce au distrus strazile din jurul baltii si parcarile. Va reamintim ca, in luna martie, primarul Timisoarei s-a deplasat in Freidorf pentru a inmana firmei Kasdum ordinul de incepere a lucrarilor. Au trecut aproape 4 luni de atunci.

„Se pare ca lucrarile au fost oprite. Lucrarile au fost inceput de aproape 2 luni, au spart strazile din jurul baltii pentru a face modificari la canalizare, asa au ramas, sparte, de aproape 3 saptamani, nu mai avem acces pe strazile Eugen Cuteanu si Slavici. Ne distrugem masinile ca sa trecem peste santurile facute, balta a fost curatata si toata mizeria e langa ea. Miroase ingrozitor. Peste zi se aduc materiale pentru investitie, iar noaptea se fura. E bataie de joc”, ne-a scris o cititoare care locuieste in zona.

santier-balta-lamaita (3)

Timisorenii care stau in blocurile de langa balta sustin ca lucrarile au fost oprite de ceva vreme, putandu-se vedea clar in imaginile alaturate cum au crescut buruienile pe mormanele de gunoaie scoase din balta. Mai mult decat atat, muncitorii se plang ca lucrarile au fost oprite pentru ca municipalitatea nu ar fi platit firma contractata.

Dupa modernizare, Balta Lamaitei ar trebui sa aiba o suprafata mai mica, de 9.218 metri patrati. Cei care se ocupa de amenajare au mult de munca: sa o curete de gunoaie, sa o umple cu nisip curat si apoi sa ii faca reconstructia ecologica peisagistica. Potrivit reprezentantilor primariei, in jurul baltii vor fi banci noi, pergole, cosuri de gunoi, dar si o… cismea de cartier si alei pietonale. Potrivit edilului, tot mobilierul urban va fi facut din lemn reciclat, dar si din lemne noi, iar intreaga zona va fi luminata cu energie de la soare, pentru ca vor fi montate panouri fotovoltaice. Timisorenii vor putea sta pe sezlonguri si admira lebedele sau ratele salbatice ce se vor plimba pe luciul de apa.

De lucrari se ocupa firma SC Kasdum SRL, care a castigat licitatia organizata de primarie, valoarea totala a contractului fiind de putin peste 2 milioane de lei. Balta Lamaita ar trebui sa aiba o noua infatisare in luna noiembrie a acestui an.

Primaria Timisoara: S-au adunat intarzieri

Pe de alta parte, reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca nu au putut achita facturile catre firma Kasdum pentru ca… nu le-au primit. Totodata, anunta sanctiuni pentru societatea care a castigat licitatia. Recunosc ca s-au adunat si intarzieri. Despre sparturile din asfalt, nimic de zis din partea municipalitatii. Acestia sustin insa ca vor fi astupate.

„In urma verificarilor de la fata locului, reprezentantii Directiei de Mediu au constatat intarzieri in realizarea lucrarilor la santierul de la Balta Lamaita. Aceasta situatie a rezultat din faptul ca executantul nu a transmis Primariei Timisoara procesele verbale partiale de lucrari, respectiv facturi, in acest fel nu s-a putut receptiona nicio lucrare efectuata, singurul obiectiv platit si receptionat fiind forajul pentru apa. Vor fi luate masuri impotriva executantului lucrarii pentru nerespectarea clauzelor contractuale”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Ramane de vazut daca vor fi sanctionati reprezentantii firmei Kasdum, in conditiile in care tot din cauza lor au fost oprite si lucrarile de reabilitare la Liceul Nikolaus Lenau din centrul istoric al orasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.