Bataie pe Studiul de Fezabilitate pentru Centura de Vest la Timisoara. 5 asocieri de firme isi disputa contractul de 1.200.000 de euro

TIMISOARA. Timisoara ar putea avea in viitor si un al treilea tronson de drum din mult asteptatul proiect de infrastructura care sa ajute la scoaterea traficului greu din oras.

Daca primul segment din varianta de ocolire este deja folosit de 10 ani in nordul Timisoarei (intre Lugojului si Aradului), iar la cel de-al doilea, care va trece prin sud, se lucreaza de aproape trei luni, noul tronson prevazut a fi amenajat in zona de vest intra in faza documentatiilor.

Soseaua de ocolire Vest, care ar insuma aproximativ 14 km, ar urma sa plece din viitoarea descarcare a Autostrazii de la Sanandrei, sa se ‘intersecteze’ cu soselele care leaga in prezent Timisoara de Sacalaz si Becicherecu Mic (DN6) si sa se lege cu varianta de ocolire sud in zona cartierului Freidorf, dupa intersectia cu drumul spre Utvin.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a facut un prim pas si a lansat in urma cu o luna in Sistemul Electronic de Achizitii Publice licitatia pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru acest fragment de centura.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, in 16 iulie, s-au inscris 5 firme si asocieri de firme:

1.Asocierea S.C IRIMAT CONS S.R.L. – STUDIO CORONA CIVIL ENGINEERING SRL

2. Asocierea SC PROCAD SRL – SC BAUPLANING SRL – SC CUBIT PROIECTARE SRL
Subcontractanti: SC TERRASOND SRL, SC SSF-RO SRL, SC EXPERTUS SRL

3.SC PROIECT –CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA
Subcontractanti: TOTAL BUSINESS LAND SRL, ROAD DESIGN ASP SRL, SICAP PROJECT SRL, SC PROIECTANTUL SRL

4. SC SEARCH CORPORATION SRL
Subcontractanti:PROSPECT TECHNICAL STUDIES, GEOTEC CONSULTING SRL, PROTELCO, FORMIN, INSTITUTUL DE ARHEOLOGIE VASILE PARVAN, TOTAL BUSINESS LAND SRL, DANAVI

5. Asocierea WAY RESEARCH – 3TI PROGETTI ITALIA INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A.
Subcontractant:EAST WATER DRILLINGS

Valoarea estimata a contractului este de 4.854.313,93 lei fara TVA, adica aproximativ 1.200.000 de euro cu TVA.

Cele 5 oferte sunt acum in etapa de evaluare, iar firma ce va fi declarata castigatoare are 15 luni la dispozitie sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate.

Viitoarea centura de vest va completa inelul de centura al Timisoarei, unind centura deja existenta in nord cu cea la care au fost demarate lucrarile in sudul orasului.

Pe centura sud se lucreaza in mai multe puncte de pe traseu, inclusiv la viitoarele bretele de legatura cu drumul de Moravita si cu DN6.

CITESTE SI: E gata podul provizoriu peste Bega, la Ghiroda, si au inceput lucrarile la viitoarea bretea din drumul Timisoara – Moravita. Ce se intampla pe santierul Centurii de Sud. Foto

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

CITESTE SI: Intersectia dintre Drumul Boilor si Centura de Sud se va face pe banii timisorenilor

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O noua „cioara de pe gard”. Vezi centura de sud cu permanente de semne de intrebare, reluari de faze, reluari de finantari, … si implicit termene.
    Vor veni (oare) banii Europeni care vor insa „fi tocati corespunzator” (sindromul Tokio)

  2. Putem sa speram. Incep sa fie propuse si chiar se lucreaza la segmente utile, nu doar megaproiecte de superautostrazi care sa lege Craiova, Videle, Alexandria si Belina.

  3. Pentru aceasta lucrare a fost facut chiar proiectul tehnic prin 2005- 2006, s-a obtinut si autorizatia de constructie la vremea respectiva si acum vor sa dea 1.2 milioane euro pentru un nou Studiu de Fezabilitate………………………………………….