TIMISOARA. Dupa ce anul trecut Consiliul Judetean Timis a demarat procedura de expropriere pentru segmentul de drum Sag-Sanmihaiu Roman, care va completa Centura Mica, sau Centura Alternativa a Timisoarei, pentru trafic usor, foarte utila soferilor in lipsa unei centuri mari in jurul orasului, in aprilie CJT a pornit licitatia pentru gasirea unei firme care sa-l faca.
La termenul limita de zilele trecute s-au inscris nu mai putin de 9 asocieri de firme care vor sa construiasca acest tronson: 1. Super Construct
2. PORR Construct
3. Drumuri Municipale Timisoara (lider), Beta Tehnic, WBW Logistic
4. Group DCM (lider), Eurocav Proiect
5. Taiv David Lucas (lider), Inteco Holding
6. Axo Util (lider), Citadin Prest
7. Sylc Con Trans (lider), Longhersin
8. Drumuri si Poduri Banat (lider), Antrepriza de constructii drumuri si autostrazi, MGM Design
9. OPR Asfalt (lider), Cavadini Construct, Road Soil.
Cele 9 oferte au intrat in evaluare la Consiliul Judetean Timis.
CJT are si banii pentru sosea, 21 de milioane de lei, obtinuti prin programul national Anghel Saligny.
Documentatia a fost aprobata anul trecut pentru tronsonul Sag – Sanmihaiu Roman, preluat de CJT de la comune. Vorbim de nici 7 km de drum de pamant care, odata asfaltati, vor completa cercul rutier pentru trafic usor din jurul Timisoarei.
Lucrarile n-ar trebui sa dureze mai mult de 8 luni, cu tot cu proiectare.
Valoarea estimata a proiectului, conform anuntului lansat in Sistemul de Achizitii Publice, a fost putin peste 20 de milioane lei cu TVA, adica aproximativ 4,2 milioane euro.
Va reamintim, s-au incheiat, in sfarsit, nu demult, si lucrarile intre Dudestii Noi si Sacalaz.
Mai raman asfaltarea tronsonului Sag – Sanmihaiu Roman si realizarea segmentului Giroc – Mosnita Noua.
Odata incheiate si acestea, Centura Mica va fi completa. Asta intrucat Sanandrei – Cerneteaz – Giarmata si Ianova reprezinta un tronson de pe care pot prelua traficul Centura de Nord, respectiv noua descarcare de pe Autostrada Vestului la Sanandrei, aflata in lucru, sub amenintarea rezilierii contractului.
Cat priveste continuarea Centurii Sud, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat ca au fost depuse 5 oferte pentru finalizarea lucrarilor.
Lucrarile la varianta de ocolire sud au ramas la stadiul de 58 la suta realizare, la momentul rezilierii contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. Acum e asteptat anuntul privind noua firma care sa incheie acest proiect de infrastructura.
Pareri
PNL sabotează Timișoara,nu construiește stadion,nu construiește centura, practic sunt degeaba la CJT
Sa se bata toți cap I cap după ce se face drumul…
„Lucrarile n-ar trebui sa dureze mai mult de 8 luni”. „Documentatia a fost aprobata anul trecut”, adica cele 8 luni s-au dus deja de mult si nici nu v-ati apucat de lucrare, suntem tot la etapa de vorbe, laude si discutii.
Mii de lucrari „n-ar fi trebuit sa dureze mai mult de…”, dar realitatea e alta. In 1965 trenul ajungea de la Timisoara la Bucuresti in 9h 40′, in 1980 in 7h 50′. Astazi ajunge in 9h 20′. „N-ar fi trebuit” sa mearga ceva mai repede?
@Dan-A
Pai daca inca mai avem acelasi traseu si aceeasi cale ferata de la Timisoara pana la Gura Vaii, inca de pe timpul lui Franz Iosif.?
Daca nu s-a facut nimic la aceasta cale ferata. S-a electrificat si atata. In alte tari se face cale ferata dubla la asa trafic. La noi ….. Dumnezeu cu mila. Si de la Varciorova la vale iar e cam ce a facut inainte de epoca de haur. Trenul la Balota, tot incet merge. In alte tari s-ar fi facuit de mult cale ferata ocolitoare.- Ceva initiativa la noi? Nuuuuuu, ca nu ne trebuie.
Plus ca ttenul merge in Regat asa de incet ca unii tre sa se uiite daca mai sunt sinele acolo, daca nu s-au dus la fer vechi.