Baza sportiva moderna, ce ar urma sa fie amenajata de CNI la Timisoara, are terenul alocat. Va fi un ministadion cu nocturna. Unde se construieste. Foto

TIMISOARA. Infrastructura sportiva din Timisoara sufera de multa vreme. Daca un stadion de rugby ce ar trebui sa fie construit in sudul orasului este inca la nivel de hartii, iar ridicarea unei noi arene in locul batranului „Dan Paltinisanu” e la stadiul de promisiune, Timisoara ar putea avea macar un teren sintetic de mari dimensiuni, facut de Compania Nationala de Investitii, de la care asteptam si un raspuns legat de amenajarea Salii Polivalente, raspuns care va veni din partea premierului Viorica Dancila care se va afla vineri la Timisoara.

In luna septembrie a anului trecut consilierii locali isi dadeau acordul pentru un parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal, in urma caruia la Timisoara urma sa se construiasca un ministadion de fotbal sintetic, cu nocturna si vestiare.

La un an distanta, in Consiliul Local s-a votat si alocarea unui teren de 14.000 de metri patrati catre CNI pe care acest ministadion sa se construiasca. Terenul se afla in zona strazilor Costica Radulescu si Cerna, pe locul pe care in urma cu ceva timp primarul Nicolae Robu ar fi vrut sa se construiasca noul stadion al Timisoarei. De fapt aici nu se va construi doar un stadion, ci o intreaga baza sportiva.

Baza sportiva de Tip I are urmatoarele functiuni:
-teren sportiv fotbal 105X68 cu nocturna si tribune pentru 500 de spectatori.
-teren sport mic 20X40 pt minifotbal,handbal,baschet .
-cladire vestiare si administrativa.
-parcare auto„, se arata in raportul de specialitate al proiectului votat de consilierii locali.

Compania Nationala de Investitii ar urma sa se ocupe de ridicarea intregii baze sportive.

Pentru amenajarea ei Primaria trebuie sa asigure terenul, sa finanteze cheltuielile pentru racordurile la utilitati, sa asigure in conditiile legii suprafetele de teren necesare pentru depozitarea si organizarea santierului, dar si sa intretina baza sportiva in urmatorii 15 ani.

Este pentru o baza sportiva care va avea toate facilitatile de antrenament. Ne este aprobata o asemenea baza, unde am propus prima data pentru Polivalenta. Primul teren pe care l-am propus pentru Polivalenta, care nu are nicio linie de cale ferata. Terenul este acceptat deja. Nu e de foarte mare anvergura. Este un teren cu vestiare, civilizat. El poate fi folosit si la meciuri, ca 200-300 de oameni pot sa stea in niste gradene si sa asiste la competitii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Timisoara a ramas in urma la capitolul infrastructura sportiva

Stadionul Dan Paltinisanu a intrat in cel de-al 57-lea an de existenta si in cel de-al 17-lea de cand are instalatie de nocturna. „Marele Oval” al Banatului are insa mari probleme, iar peluza sud, unde in alte vremuri statea galeria lui Poli, este acum inchisa complet. Pe acest stadion evolueaza deocamdata echipa de rugby Timisoara Saracens, si din cand in cand si divizionarele secunde de fotbal ASU Politehnica si Ripensia Timisoara.

Stadionul UMT a disparut de pe harta infrastructurii sportive in urma cu 11 ani, cand formatia UMT, cea care isi juca aici meciurile de acasa a fost dizolvata dupa retrogradarea in liga a IV-a. Acum, din arena pe care in sezonul 2001-2002 veneau Rapid, Dinamo sau Universitatea Craiova a mai ramas doar un teren plin de balarii.

Stadionul Stiinta este casa celor de la ASU Politehnica in Liga a doua si la fel ca UMT-ul de alta data este dotat si cu o pista de atletism. Si pentru stadionul Stiinta exista un plan de refacere, in zona urmand sa fie amenajat un intreg complex sportiv pe langa actuala arena.

CITESTE SI: Stadionul care va renaste inainte de ‘Dan Paltinisanu’, la Timisoara. Se va schimba intreaga zona, vor fi terenuri noi, vestiare, sali de sport si de conferinte, dar si multe locuri de parcare 

Stadionul Electrica, care se afla in apropierea UMT-ului, a fost ‘reactivat’ in 2012, cand a reaparut Ripensia Timisoara in peisajul fotbalului romanesc. In prezent, arena de langa Gara Mica a Timisoarei gazduieste partidele din Liga a doua ale Ripensiei Timisoara, dar si pe cele din divizia C ale lui ACS Poli.

Stadionul CFR nu este nici el modernizat. Daca suprafata de joc este una decenta, tribunele de beton sunt degradate, tabela de marcaj nu mai functioneaza, si nici pista de atletism nu mai este functionala. In spatele tribunei I a fost amenajat un teren sintetic, care iarna este acoperit cu un balon. Aici se antreneaza grupe de juniori ale clubului CFR si echipa de seniori care in prezent evolueaza in judet.

Un alt stadion care este intretinut insa aici se mai joaca partide de la liga a IV-a in jos este cel de la baza Colterm din Calea Sagului. Din cand in cand aici se mai organizeaza competitii intre cluburi de juniori.

Un alt stadion intretinut din oras este cel de rugby. Arena Gheorghe Rascanu este casa rugbystilor de la Saracens, dar in prezent fosta campioana a Romaniei nu evolueaza aici deoarece suprafata de joc este in refacere. Pe stadionul din cartierul Ronat a fost refacuta si tribuna de metal inca din 2018, cand suporterii formatiei timisorene au fost cei care au strans bani din donatii si au refacut bancile pe care stau la meciuri.

Sursa foto: adevarul.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai bine facem un parc enorm, am vazut zilele trecute poluarea din oraselul nostru…

  2. Il face,ca a mai facut si altele.Plus parcari.

  3. Sala polivalenta e gata demult.Tot in mandatul lui.Asa se va face si acesta.

  4. Salutare.e deja atribuita lucrarea de pe SICAP la doua firme din Timisoara…TPS Group in asociere cu CONSTRUCTIM.S-a semnat deja contractul doar ca nu ne aduce nimeni la cunoștința asta.