Odata cu venirea primaverii, ridichile se gasesc din abundenta in pietele de la noi si sunt o alternativa foarte ieftina pentru o salata gustoasa, insa putini cumpratori stiu cu adevarat ce beneficii extraordinare aduc sanatatii.
Ridichile contin vitamina C, (100 de grame de ridichii asigurand un sfert din necesarul zilnic al organismului), acid folic (6%) si potasiu (5%). Au cu un continut mediu de vitamina B6, riboflavina, magneziu, cupru , zinc, fier si calciu. Deasemenea, 100 de grame de ridichii contin 1,6 grame de fibre.
Ridichile rosii contin antioxidanti si vitamina C, care sunt cu atat mai importante in acest sezon, cand suntem mai expusi riscului de a contacta gripa sau raceala. in plus, daca e consumata frecvent, ridichea e un ajutor de nadejde pentru sistemul digestiv, intrucat aceasta contine calciu, magneziu, potasiu si fibre alimentare necesare unei bune digestii.
Datorita continutului de acid folic, vitamina C si antocianine, ele sunt foarte eficiente in combaterea cancerului de colon, intestinal, de rinichi si de stomac.
Ridichiile au un continut mic de grasimi saturate si de colesterol, sporind imunitatea organismului. De aceea sunt mai mult decat indicate in curele de primavara. Pe langa gustul satios al acestora, ridichile sunt ideale in cure de detoxifiere, alaturi de salata verde.
Ridichea stimuleaza activitatea bilei ceea ce contribuie la buna functionare a ficatului. Propietatile sulfuroase ale ridichiilor ajuta la reglarea productie de bilirubina. Fibrele din ridiche regleaza functionarea tractului instestinal si ajuta astfel la eliminarea toxinelor din organism si previne constipatia.
Mai multe detalii pe doctorulzilei.ro