Brad din luminite si cupola, muzica patriotica de 1 Decembrie, concerte Mircea Baniciu si Phoenix la comemorarea Revolutiei, ‘dialog al pianelor’ de Revelion. Primele detalii din programul Targului de Craciun de o luna si jumatate de la Timisoara

TIMISOARA. Au inceput pregatirile pentru Targul de Craciun din centrul Timisoarei din aceasta iarna, care va fi cel mai lung din istorie. Se va desfasura intre 1 Decembrie si 15 ianuarie 2021.

CITESTE SI: Patinoar in Piata Operei, parc de distractie la Modex si food truck-uri pe Marasesti. Targul de Craciun de la Timisoara, de o luna si jumatate, vine cu tot felul de noutati 

In acest an, targul se va tine atat in Piata Victoriei, cat si in Piata Libertatii, iar reprezentantii primariei au decis sa mute zona in care se serveste mancare din locul traditional, parcarea Modex, pe strazile Marasesti si Victor Vlad de la Marina.

In plus, in premiera, Timisoara nu va mai avea un brad de Craciun natural in Piata Operei, ci unul confectionat facut dintr-o structura cu luminite. Va fi montata, si anul acesta, cupola de lumini, insa, cele doua instalatii, perdeaua si bradul, nu vor sta alaturat, ci in locuri diferite din Piata Victoriei, mai ales ca pe platoul din fata Operei va fi montat un patinoar.

Vom avea un brad de Craciun din lumini anul acesta, si nu unul natural. Sa dobori un brad de 15 metri, nu il dobori dintr-o pepiniera, il dobori dintr-o padure. Poate ca nu se face ‘primavara’ cu un brad protejat la Timisoara, dar poate se va intampla in mai multe orase.

Iluminatul festiv va fi pornit in 1 Decembrie, la ora 18.00, si tot atunci se va aprinde si bradul„, a dezvaluit, pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Tot la deschiderea Targului de Craciun, va fi organizat un spectacol pe scena din Piata Libertatii. Iar pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei, la Opera din Timisoara va fi organizat un concert de muzica patriotica.

De 1 Decembrie, o sa avem un spectacol al Ansamblului Timisul, insotit de niste invitati surpriza, respectiv ansambluri folclorice din fiecare regiune a tarii. Apoi, va fi un dialog intre Ansamblul Timisul si formatia timisoreana TM Groove, cu teme pe care si le vor pasa unii altora intr-un mod inedit.

De fapt, Ziua Nationala, pentru noi, va incepe in 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, cand va avea loc un concert de muzica patriotica, ce se va organiza la Opera si la care se va putea asista pe baza de invitatie. Va canta Corala Contrast, insotita de Razvan Rados, si va veni si Andreea Voica. Este povestea Romaniei Mari prin muzica„, a adaugat Camelia Mingasson pentru opiniatimisoarei.ro.

Desene animate de Mos Nicolae, recital poveste si concert Phoenix pentru comemorarea Revolutiei

In ajun de Mos Nicolae, cei mici vor avea parte si ei de un program special. Pe un ecran urias aflat pe scena din Piata Libertatii vor rula desene animate, iar o trupa timisoreana va canta live muzica din filmele de animatie.

De asemenea, au fost pregatite si momente care sa marcheze comemorarea Revolutiei din 1989.

Pentru evenimentele dedicate marcarii Revolutiei ne-am dorit sa facem un recital-poveste al lui Mircea Baniciu, cu melodiile interzise pe timpul apus. Nu doar o insiruire de piese, ci povestea fiecareia, motivul pentru care a fost interzisa. Ne dorim ca tinerii de acum sa afle despre aceasta poveste, pentru ca nu intamplator la Timisoara a izbucnit Revolutia, si nu in alta parte. La Timisoara tot timpul a batut un vant de libertate. Vom avea, in 20 decembrie, in mod traditional, un concert cu trupa Phoenix.

Facem si o expozitie itineranta de panouri, care se va plimba in mai multe scoli din oras, pentru a le povesti si elevilor de gimnaziu despre Revolutie„, a mai spus directorul Casei de Cultura pentru opiniatimisoarei.ro.

‘Dialogul pianelor’ de Revelion la Timisoara

Si pentru noaptea dintre ani va fi pregatit un concert. De Revelion, renumitii muzicieni Cari Tibor si Teo Milea vor avea un ‘dialog al pianelor‘, in cadrul caruia vor invita pe scena o serie de artisti renumiti.

Programul complet al Targului de Craciun de la Timisoara va fi prezentat in perioada urmatoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Clotina spune:

    Ideea cu bradul sunt de acord. Dar sa organizezi targ in plina pandemie (probabil acces va fi doar cu rahatul ala de hartie cu care te stergi la c) cand coltermul e in faliment…ingheata lumea in case dar e bine ca avem lumini in centru

    • An de an un mare fîs aceasta Comemorare a Revolutiei. Mai bine sa o predea în scoli spune:

      Că dascălii o dau uitării în fiecare an. FACETI SONDAJ PRINTRE ELEVI dacă nu credeți…
      ȘCOLILE sunt CONDUSE de URMAȘII COMUNISTILOR. La fel si Inspectoratele, și Ministerul Edu

  2. stercalau cop spune:

    cit costa toata afacerea asta si cine si cui se plateste.in legatura cu vintul de libertate s-o lasam mai moale.atunci nici un strain nu cinta cum vrea el in tara ,nu aveam trupe straine si nu ne spunea ambasadorii ce sa facem in casa la noi. caldura aveam ceva mai mult ca azi dar fara plata.

  3. Reos spune:

    Nu doborîm un brad din pădure foarte bine , doboară mafia toată pădurea dar nu interesează pe nimeni și tot așa mai departe.

  4. Dan A. spune:

    Prin anii ’60, ’70, ’80 comunistii impodobeau bradul din fata farmaciei, de langa fantana cu pesti. Niste luminitze, cateva „pachete” invelite in folie si atarnate de crengi, nu arata chiar rau.

  5. valy spune:

    Propun ca, la dialogul pianelor, sa ia loc la claviatura si dl. Primar si sa ne povesteasca, prin intermediul notelor muzicale, tot ce a facut in primul an de mandat. Adica sa nu cante.

  6. Adi spune:

    Adevaratul motiv pentru care cazurile covid cresc: adunarea ca vitele la gramada.

    Toate tarile occidentale au inteles cat de important e sa continue cu restrictiile. Fiindca in ciuda faptului ca au majoritatea populatiei vaccinata, au descoperit o legatura directa intre numarul de cazuri noi si usurarea restrictiilor. Doar noi facem mizeria asta si dam vina pe nevaccinati pentru ce rezulta.

    Vai si amar cata discriminare, bataie de joc, lipsa de moralitate si ura poate exista in tara asta. Si cel mai rau e ca vine din partea cetateanului de rand. Nu mai aveti cum sa dati vina pe conducere. Voi sunteti vinovatii.

    • jezaz spune:

      multi vad, putini pricep.

      la inceput, imi plangea sufletul cand vedeam cifrele de decese. pt ca oamenii nu aveau alternative, mergeau la lucru, se infectau, mureau o parte.

      acum, imi dau seama ca e doar selectie naturala. Covidul de fapt e un test de IQ, pe care il picam in mare parte.
      cu vaccinul la dispozitie, testat deja pe milioane si milioane de oameni, unii aleg riscul si moartea. e prin alegere proprie.

      TOTI cei pe care eu ii cunosc, si vaccinati au facut boala (chiar si cu probleme serioase de sanatate), sunt acum in viata. unii au facut forme mai usoare decat o simpla raceala.

      si la polul opus, am cunoscut persoane care acum nu mai sunt printre noi. care ar mai fi avut poate o sansa, daca ar fi ales vaccinul.

      voi care spuneti ca e o totul e o conspiratie, ca vor unii, altii sa va omoare cu seruri experimentale… chiar credeti ca romanii si bulgarii sunt ‘ ai mai destepti de pe glob?! chiar credeti ca toata europa civilizata s-a dus la vaccin cu frica de moarte?! nu, fratilor. dovada fiind numarul de morti de la ei, comparativ cu numarul nostru de morti.

      multi vad, putini pricep.

      cu deosebita consideratie pt cadrele medicale , care au salvat un membru din familia mea (vaccinat, dar cu multiple comorbiditati)

      sa ii dea dumnezeu romanului mintea cea de pe urma!!!!

  7. Adela spune:

    Se va desfasura intre 1 Decembrie si 15 ianuarie 2021????

  8. Romeo spune:

    Corul veșnic al nemulțumiților. Voi criticați primarul nu că a greștit ceva față de voi (că nu a greșit față de nimeni), ci pentru că aveți vieți mărunte, neînsemnate și cenușii, iar aici, pe net, aveți putere, puterea de a cere socoteală primarului, de a-i vorbi de sus, de a spune orice. În realitate, dacă ați fi puși să organizați voi ceva, probabil că v-ați da cu stângul în dreptul și cam atât. Ușor este să critici, foarte greu e să faci.