Imagini frumoase cu mai multi lupi intr-o padure din Parcul National Semenic – Cheile Carasului intr-o filmare realizata de camerele de monitorizare a faunei instalata de specialistii Romsilva. Tara noastra are una dintre cele mai dezvoltate populatii de lup din Uniunea Europeana.
CITESTE SI: Mai scumpe apartamentele vechi decat cele noi la Timisoara. Cu cat au crescut preturile in mai
Lupii sunt vazuti foarte rar in libertate, fiind pradatori foarte discreti, dar si eficienti. Ei ataca in haita si dirijeaza prada in locuri in care aceasta isi pierde mobilitatea, de exemplu rauri, unde este ucisa. Lupii au un rol important in mentinerea echilibrului ecologic si mentinerea unor ecosisteme natural sănătoase.
Pot parcurge zeci de kilometri pe zi in cautarea prazii si cand ataca alerga cu aproape 60 de kilometri pe ora. Au simturi foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul si vazul excelent, permitandu-i sa vaneze ziua, dar si noaptea.
Padurile Parcului National Semenic – Cheile Carasului asigura faunei toate conditiile de hrana, adapost si liniste. Aici regasim o ‘zestre’ bogata, peste 670 de specii, din care 80 protejate de conventii internationale, intre care lupi si rași, jderi, pisici salbatice, mistreti, cerbi si caprioare, precum si numeroase specii de pasari, amfibieni, pesti si reptile.