Spectaculoasa si racoritoare pe timp de vara. Cascada Sopot, intr-un loc de poveste in care ajungi usor din Timisoara. Foto

TIMIS. Turismul in Timis nu inseamna doar localitatea Margina unde, desigur, puteti servi un mic dejun satios si gustos din produse traditionale din Banat. Dar tocmai din acest loc, pana la care ajungeti din Timisoara pe Autostrada Vestului, puteti porni mai departe intr-o aventura de neuitat spre cea mai spectaculoasa cadere de apa din judet.

Vorbim de Cascada Sopot care se dezvaluie turistilor in toata splendoarea sa, in inima muntilor Poiana Rusca, singurii munti din Timis.

Spectaculoasa cascada se afla la marginea satului Poieni care apartine de comuna Pietroasa, iar drumul pana la cascada este unul cat se poate de incantator. Satul Poieni este cunoscut mai ales de cei care si-au petrecut verile in tabara de la Poieni Strambu. Traseul porneste chiar de la aceasta tabara urmand marcajul cu crucea rosie pe drumul forestier spre satul Batrana. Traseul este unul usor, ce  serpuieste prin salbaticia padurii.

La Cascada Sopot se poate ajunge si cu masina, insa va recomandam sa fiti foarte atenti, deoarece drumul nu este asfaltat, ci doar pietruit pe o buna portiune. Ba chiar este si plin de gropi. Deci traseul cu masina trebuie parcurs cu maxima prudenta si cu multa rabdare. Masina se poate lasa intr-o mica parcare neamenajata, iar de aici se merge pe jos, prin padure, timp de 15 minute. Nu este greu, insa poteca este una de munte, cu multe pietre.

Se merge de-a lungul raului Sopot care isi arunca apele repezi printr-un peisaj de poveste.

La capatul celor 15 minute de mers pe jos, prin padure, se dezvaluie Cascada Sopot. Cei mai curajosi se pot aventura si se pot apropia chiar foarte mult de caderea de apa.

Cascada e strajuita de un perete de muschi ce accentueaza senzatia de racoare.

 

Cei care ajung aici, cu siguranta, isi vor putea face fotografii perfecte, numai bune de pus pe Facebook sau, de ce nu, in albumul de familie.

Si, daca tot ati ajuns in zona, localnicii sunt pregatiti oricand sa va vanda produse traditionale, din gospodaria proprie, cum ar fi painea coapta in cuptoare, miere de albine sau rachie, ori fructe de padure proaspat culese.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. WandaKaKaScada spune:

    Incredibil! Faceți reclamă, în definitiv, pentru distrugerea naturii… O să se umple de cocălari și pe acolo, cum a fost cazul și cu Bigăr… Vă asigur că iubitorii de natură cunosc de multă vreme toate locațiile deosebite. Chiar nu e cazul să fie căpușate și distruse de cretini.

  2. Han Solo spune:

    Am fost la Poieni Strambu in tabara pe timpul lu’ Ceausescu.Fiindca am provenit dintr-o familie saraca am platit doar 87 de lei,ceilalti care au avut bani – au platit 435 lei.Am mers fiindca am invatat bine.A fost frumos si recomand peisajul…Comunistii mai aveau si ei „suflet”- vremuri apuse.Rog Haterii sa nu navaleasca cu criticile lor…asa a fost USR-istilor!….de zece ori mai bine ca ACUM

    • Florin spune:

      Dacă ești genul de persoană pasivă, care așteaptă ca ”alții” să rezolve problemele și ”alții” să îți dea loc de muncă, nu să te zbați pentru el, da – comunismul – îți vine ca o mănușă. În capitalism te simți înțărcat brutal…