TIMISOARA. RETIM şi ADID TIMIŞ desfăşoară concursul „Colectăm selectiv în familie”, concurs ale cărui premii se ridică la o valoare de peste 60,500 lei.
Cu scopul de a informa populația despre regulile de colectare selectivă și de a plasa județul Timiș în topul judeţelor din țară cu cele mai bune rezultate la atingerea țintelor de reciclare, RETIM desfăşoară în această perioadă o amplă campanie de informare a populației din zona 1 și zona 0. Una dintre componentele acestei campanii a ajuns încă din data de 27 mai în mai multe școli din județ prin intermediul unui concurs de desen.
Astfel, cei mai inspiraţi dintre ecologiştii din clasele I-VIII, vor putea ilustra pe o coală de hârtie de dimensiunea A4 cum aplică împreună cu familiile lor reguli simple de colectare selectivă precum separarea deşeurilor reciclabile din plastic, hartie-carton şi metal în sacul sau pubela galbenă şi tasarea acestora, depozitarea exclusivă a ambalajelor de sticlă în clopotele stradale verzi și depozitarea separată a deșeurilor voluminoase și periculoase.
Concursul se desfășoră în perioada 27 mai – 12 iunie numai în zona 1 si zona 0, comunicarea cu scolile începând deja și înscrierile fiind în desfășurare.
Trimiterea desenelor înscrise în concurs se va realiza pe 07 iunie, iar câştigătorii vor fi anunţat pe 12 iunie pe website-ul RETIM și prin contact personal la adresele de email și numerele de telefon cu care s-au înscris în concurs.
Premiile oferite de RETIM sunt:
– 40 x biciclete
– 15 x trotinete electrice şi
– 25 x hoverboard-uri
în valoare totală de 60,500 lei.
Detaliile despre regulamentul concursului, descrierea etapelor acestuia şi anunţarea câştigătorilor se găsesc pe https://retim.ro/regulamentul-oficial-al-concursului-colectam-selectiv-in-familie/
Fotografiile lucrărilor câştigătoare vor fi publicate pe pagina de Facebook RETIM. Toate lucrările vor putea fi vizualizate în holul Foaierul la Consiliului Judeţean Timiş, începând cu data de 11 iunie 2019.
Pareri
ADID si Retim sa rezolve problema gunoaielor in primul rand! De cand s-a renuntat la campania de strangere a deseurilor voluminoase primavara si toamna, s-a umplut orasul de gunoaie. In aceasta perioada, ar fi trebuit sa fie in desfasurare actiunea de colectare in containere mari dar au anulat-o si pe aceea. La centrele Retim nu se pot preda deseuri nici macar contra-cost. In concluzie, ramane sa scapam de ele cum putem, asta insemnand rampe clandestine.
pai nu era vorba ca se dau amenzi daca nu colectezi selectiv? sau legea se aplica dupa ureche?
In primul rand ar trebui golite “clopotele verzi” pt a putea aduna selectiv gunoiul!
1. Colectarea sticlelor in containere: initiativa foarte buna dar cei care amplaseaza containerele „nu prea gandeste”. Exsita cel putin una (si nu am sa o mentionez caci cei in drept ar trebui sa se autosesizeze) in care containerul este montata pe carosabil imediat dupa intersectie, dupa trecerea de pietoni, care obliga pe cei care „parcheaza – si asa ilegal – sa lase masina pe trecerea de pietoni (ca de, de la o anumita cilindree in sus este permis) cu coada in intersectie.
2. Daca vorbim de „deponeu bine irganizat” rog din nou pe cei in drept sa vina (dinspre Catedrala – primarie) catre M. Viteazul intersectie cu V. Madgearu si sa constate starea jalnica a curateniei. Deponeul (la care contribuie si multi veniti din diaspora) a ridicat nivelul solului cu cca 40 cm cu gunoaie de toate felurile, inclusiv anvelopa de masina, ardei iuti murati, izmene rupte, … !!); Aici se mai adauga:
– vajnicii conducatori auto care isi lasa masina chiar pe trecerea de pieton/biciclete
– cratele din carosabil (adancime 5 cm suprefata estimata ord, Mp (cu forma neregulata si
– altele