Bicicletele pe fonduri europene si camerele video din trafic mai asteapta. Caietele de sarcini ale Primariei Timisoara, gresite pe SEAP?

TIMISOARA. Primaria Timisoara ar putea pierde o gramada de bani europeni pentru cateva proiecte. Motivul? Licitatiile sunt blocate pentru ca documentatia nu a fost agreata de firmele participante, ne-a dezvaluit primarul Nicolae Robu. In prima faza, documentatia a fost publicata pe SEAP – Sistemul Electronic de Achizitii Publice -, dar a fost mai apoi retrasa.

Vorbim despre doua proiecte destul de importante pentru Timisoara: „modernizarea statiilor de transport public intermodal la nivelul polului de crestere Timisoara” – care prevede realizarea unei retele de 25 de statii de inchiriere de biciclete in regim self-service si dezvoltarea unei retele coerente de piste si trasee destinate biciclistilor, dar si constructia a 11 statii de transport in comun, in valoare de 800.000 de euro, precum si despre un proiect de trafic management si supraveghere video, in valoare de 2,8 milioane de euro.

Era vorba ca din aceasta toamna vom inchiria biciclete si ne vom plimba cu ele pe noile piste. Mai avem insa de asteptat. La fel, camerele video ar fi trebuit sa fie deja montate in intersectii.

Potrivit primarului Nicolae Robu, cele doua proiecte au fost retrase de pe SEAP pentru ca firmele participante au avut neclaritati in ceea ce priveste caietele de sarcini.

„Proiectul de trafic management si supraveghere video a fost postat pe SEAP si dat jos pentru ca au fost foarte multe cereri de clarificare. S-a preferat sa se dea jos si sa se faca interventii in caietul de sarcini si apoi sa se reposteze. Licitatia pentru modernizarea statiilor de transport public intermodal, din pacate, a fost anulata, am retras de pe SEAP tot din cauza acestor motive”, a spus Nicolae Robu.

Intrebat daca documentatia, respectiv caietele de sarcini, a fost gresita, primarul a tinut sa precizeze doar ca firmele participante la licitatii au avut neclaritati.

„Dupa parerea celor care le-au facut, au fost bine facute aceste caiete de sarcini, dar intotdeauna la licitatii exista o competitie acerba pentru castigarea lor – interese economice – si atunci firmele se agata de orice si pretind ca e vorba de neclaritati. Decat sa ne lungim foarte mult cu a raspunde la nesfarsit la cereri de clarificare, sa retragem caietul de sarcini, sa facem modificari vazand cum pun firmele problema si sa repostam”, a explicat Robu.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.