Biciclistii din Timisoara, chemati sa-si spuna parerea! Unde sa fie puse si cum trebuie sa arate rastelurile pentru biciclete in oras?

TIMISOARA. Biciclistii din Timisoara sunt invitati sa-si spuna parerea despre rastelurile si locurile de parcare destinate bicicletelor completand pentru inceput un chestionar online.

CITESTE SI: Poftiti la degustare! Carnatii banateni, din nou in sarbatoare! Unde are loc festivalul? 

Acesta este un proiect initiat de EcoStuff Romania si se numeste Urban Intervention 2017.

Proiectul presupune realizarea de rasteluri functionale pentru biciclete si montarea acestora in oras (pentru a imbunatati infrastructura existenta) precum si conceperea unui ghid de infrastructura urbana destinata parcarii bicicletelor.

Numarul persoanelor care au ales bicicleta ca o alternativa ecologica de deplasare prin oras este in continua crestere in Timisoara. Cu toate acestea numarul locurilor de parcare corespunzatoare pentru parcarea bicicletelor este practic inexistent. Fie gasim rasteluri vechi si ruginite, fie rasteluri noi, dar construite incorect si ineficiente, foarte vulnerabile la furt, motiv pentru care intalnim la tot pasul biciclete legate de copaci, stalpi, garduri sau tevi de gaz.

Consideram ca o suplimentare a rastelurilor functionale si o buna amplasare a acestora ar incuraja si mai mult folosirea bicicletei in oras. in plus, ele pot fi adevarate sculpturi urbane, care contribuie la cresterea calitatii spatiului urban. Vrem sa suplimentam locurile de parcare existente cu 60 de locuri pentru inceput si speram sa repetam proiectul„, spune Radu Rusu, EcoStuff Romania.

Proiectul se va desfasura in 3 etape, iar biciclistii din Timisoara si din imprejurimi se pot implica in fiecare dintre acestea.

1. Identificarea calitatilor necesare unui rastel din punct de vedere al functionalitatii si a locatiilor potrivite pentru amplasarea acestora.

2. Construirea rastelurilor – concurs de design urban, care trebuie sa indeplineasca anumite conditii constructive stabilite in etapa anterioara

3. Amplasarea acestora pe domeniul public si monitorizarea lor pentru a le evalua eficienta

Pentru inceput, invitam participantii pe 2 roti din trafic sa-si dea cu parerea cu privire la infrastructura existenta in Timisoara si sa ne spuna cum ar imbunatati ei calitatea parcarilor pentru biciclete, completand chestionarul online pana in data de 29 Ianuarie 2017 AICI!

Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Primarul acestui orras a facut si face tot posibilul pentru a descuraja mersul pe bicicleta …problema principala consta in lipsa unor piste corespunzatoare care sa lege orasul pe toate cele 4 axe,atitudinea militieneasca a celor de la rutiera si nivelul amenzilor care la valoarea viitoare a salariului minim va face ca amenda minima pentru un biciclist sa fie de 900 lei(clasa 3 de amenzi -6-8 p penalizare)valoarea unui punct de amenda este 10% din salariul minim..si asta in conditiile in care un sofer care parcheaza pe pista sau interzis ia 250 ron ..asta cam arata la ce nivel european suntem.Toata gargara asta de suprafata da noi sprijinim miscarea ,vrem sa scadem poluarea in acest oras se face doar de suprafata dar in realitate nu exista interes pentru a face ceva in acest sens..

  2. Ca un vechi timisorean si care folosesc de o viata bicicleta nu pot fi de acord ca in Timisoara nu s-a facut mare lucru in privinta biciclistilor.Chiar actualele piste nu se vad ? Nu putem avea pretentii ca sa avem peste tot piste de biciclete daca configuratia strazilor nu o permite.Cele doua piste pe malurile Beghei dela Centrala Hidroelectrica pana la Solventul nu va place? Paentru mine este un loc de relaxare si incarcare cu energie pozitiva D-le Popescu.Asa ca lasati-l pe D-l Robu si sa-i multumim macar pentru cat a facut in domeniul acesta.Cate orase din Romania au mcar atata ?

  3. E pacat ce se intampla in acest oras frumos.. posesorii de biciclete ar trebui sa beneficieze de mai multe piste si sa ofere un exemplu altor orase.