Bilant tragic: La fiecare patru zile, un om si-a pierdut viata in urma asfixiei sau intoxicatiei cu monoxid de carbon, anunta E.ON Gaz

Problemele inregistrate la cosurile de fum sau utilizarea aragazurilor ca surse de incalzire sunt cateva dintre cauzele care au stat la baza mai multor tragedii petrecute in prima luna a acestui an.

Potrivit E.On.Gaz Distributie, numai in intervalul 1 ianuarie – 4 februarie 2013 au fost inregistrate 7 cazuri de asfixii si intoxicatii cu monoxid de carbon. Evenimentele s-au soldat cu 12 victime, dintre care 8 au decedat, ceea ce inseamna ca la fiecare patru zile o persoana a murit asfixiata cu monoxid de carbon.

Numarul persoanelor decedate in acest interval de aproximativ o luna este similar cu numarul celor decedate  pe parcursul intregului an 2012, situatia fiind una fara precedent in aria de activitate a E.ON.

Cauza principala a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de incalzire alimentate cu gaze naturale, racordate la cosuri de fum necuratate sau infundate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de incalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri sau utilizarea aragazurilor pentru incalzire si lasarea lor in functiune in timpul noptii.

E.ON si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.),  parteneri in cadrul campaniei “impreuna pentru siguranta”, atrag atentia asupra necesitatii curatarii cosurilor de fum si a intretinerii cailor de ventilare. Aceste masuri de siguranta sunt esentiale pentru evitarea intoxicatiilor si asfixierilor cu monoxid de carbon dar si pentru prevenirea incendiilor.

Pentru siguranta cetatenilor, E.ON si I.G.S.U recomanda acestora sa se asigure de verificarea si curatarea cosurilor de fum de cel putin doua ori pe an, una dintre verificari trebuind sa fie efectuata neaparat inaintea inceperii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de cosarit sau al persoanelor autorizate sa efectueze asemenea interventii.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.