Bilele lui Nicolae Robu au pierdut definitiv razboiul cu pompierii, la Timisoara!

TIMISOARA. Dupa ce mai multe misiuni de urgenta ale pompierilor au fost zadarnicite de faimoasele bile ornamentale din fier montate in Centrul Istoric, odata cu reabilitarea, iata ca acum toate problemele au fost reglementate.

Va reamintim, o autospeciala SMURD a fost nevoita sa blocheze circulatia tramvaielor intre Libertatii si Bega Mica, pentru a prelua un om cazut in strada, pentru ca nu a putut patrunde in Piata Sfantul Gheorghe din pricina bilelor de fier prinse in pavaj, iar in cazul unei alerte de incendiu la Vicariatul Sarbesc, pompierii n-au putut patrunde in Piata Unirii din pricina unor stalpi si au fost nevoiti sa ii doboare cu ranga.

CITESTE SI: Bilele lui Nicolae Robu au blocat traficul in centrul Timisoarei! In ce situatie au pus un echipaj SMURD aflat in misiune? FOTO!

pompieri-unirii-intrare-autospeciale

Odata constatate aceste situatii, pompierii de la ISU Banat au cerut Primariei Timisoara sa ia de urgenta masuri pentru ca autospecialele sa poata patrunde in zona centrala.

Astazi ISU Banat anunta incheierea procedurilor prin care toate piedicile au fost indepartate.

Prin grija constructorului s-a realizat demontarea/mutarea bolarzilor existenti in urmatoarele puncte de acces:

1. Intersectia strazii Piata Libertatii cu strada Emanoil Ungureanu – prezenta bilelor din fonta cu fundatie din beton;
2. Intersectia strazii Piata Libertatii cu strada Vasile Alecsandri – prezenta bilelor din fonta cu fundatie din beton;
3. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Florimund Mercy (piata Sfantul Gheorghe) – prezenta bilelor din fonta cu fundatie din beton;
4. Intrarile in Piata Unirii, unde latimea cailor de acces este mai mica decat dimensiunea necesara unei autospeciale de interventie:
– Coltul de la intersectia strazilor Episcop Augustin Pacha si Palanca;
– Coltul de la intersectia strazilor Matei Corvin si George Cosbuc;
– Coltul de la intersectia strazilor Sergent Constantin Musat si General Eremia Grigorescu;
– Coltul de la intersectia strazilor Gheorghe Lazar cu Vasile Alecsandri.

In plus, anunta ISU Banat, s-a realizat marcarea hidrantilor stradali subterani, in conformitate cu normele in vigoare.

Totodata, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat a primit 4 telecomenzi pentru bolarzii telescopici, ca sa poata patrunde in zonele restrictionate traficului auto.

Am primit cele patru telecomenzi la cateva zile dupa ce am avut probleme sa intram in Piata Unirii la o solicitare, iar saptamana trecuta am fost anuntati de catre constructor si ca s-au eliminat toate obstacolele in zona centrala, acolo unde nu ar fi putut intra o masina de interventie. Noi am solicitat deblocarea in cele 7 locatii si am primit raspuns pozitiv in toate cazurile„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Bogdan Mutu, purtatorul de cuvant al ISU Banat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se isi leapada bilutele ?

  2. De fapt, n-am inteles ce „batalie” au pierdut bilele ? Era evident ca unele dintre ele vor fi inlocuite de stilpi retractabili, care vor fi operati cu telecomanda de catre SMURD, ISU, Pompieri etc. In ce consta „batalia” pierduta ? Bilele, la aceeasi functionalitate cu stilpisorii, sint de 100 de ori mai estetice si mai frumoase. Sint o multime de exemple la nivel mondial, de orase care au inlocuit vechea metoda de restrictionare a autovehiculelor prin stilpisori, cu aceste bile, de metal, de ciment, de piatra etc.

    • asta nu este neaparat greseala lui robu – e greseala de proiectare.
      in orice plan de constructii / amenajari urbane / etc. se iau in considerare situatiile de urgenta.
      la noi, nu. pentru ca la noi, dupa cum a fost sirul evenimentelor, pietonala marasesti a fost facuta fara scurgeri – proiectul „inaugurat” si la prima ploaie, inundatie.
      la fel si cu pilonii din unirii – au fost pusi, a fost nevoie de interventii smurd, hopa – s-a modificat.
      nu exista gandire si planuire de dinainte, facem tot si apoi spargem si refacem, ca la prosti.
      asta nu duce la altceva decat la risipa banilor publici pe greselile unora care au facut scoala la ajutatoare.

    • 1. Asta este marfa proiectat in Timisoara (sau unde? Iasi, …??); vreo plata de tip penalizare ????
      2. Urmeaza restaurantele, cafenelele, cofetariile, … „amplasate aiurea”.

  3. si la Bucuresti sunt aceleasi bile si n-am auzit sa se planga cineva.

    • In toata lumea se practica „bile, sta;pisori, … de delimitare. Depinde doar unde si cum!
      Apropo, cei de la siguranta circulatiei isi vor pune intrebarea relativ la sutele de stalpisori plantati pe borduri (5 cm de carosabil) ce evenimente/accidente pot produce?
      Si in acest caz „toata lumea” este plina de astfel de „plantari” dar ele sun facute cu cap. Sunt cel putin 4 motive foarte serioase dece ele ar trebui (in strainatate sunt) plantate la min 30 cm dar obisnuit 40 – 50 cm de bordura.
      Faceti un brain-storming pe aceasta tema (cu premii)!